Sucra kjøper 66 prosent av aksjene i Arcusgruppen

Nærings- og handelsdepartementet har i dag inngått avtale om salg av 66 prosent av aksjene i Arcus AS til selskapet Sucra AS. Salgssummen for aksjene er 340 millioner kroner, som tilsvarer en totalverdi av selskapets egenkapital på ca 515 millioner kroner
Redaksjonen
13 Februar 2001 - 02:00

Sucra er en sammenslutning av interessenter som gjennom lengre tid har arbeidet for å kjøpe aksjene i Arcus. Styreleder i Sucra AS, Ingvar Hage, uttrykker tilfredshet med at Sucra har nådd fram i prosessen. - Partene som danner Sucra har klare felles mål om å videreføre virksomheten i Arcus i Norge, sier Ingvar Hage. Hage legger vekt på at Sucra gjennom eierskapet i Arcus bidrar til å sikre konsernets forretningsvolum og vil videreutvikle selskapet basert på den struktur og de strategier som nåværende eier og styre har lagt til grunn.
 
- Vi er imponert over den omstillingsprosess som Arcus har gjennomført de siste årene, påpeker Ingvar Hage. - Konsernet er den dominerende aktøren innenfor vin og brennevin i Norge, og har hatt en meget god økonomisk utvikling. Sucra vil bidra til å videreutvikle Arcus industrielt, og vi ser interessante potensialer, særlig for øket eksport av den unike norske akevitten, sier Hage.
Flere av deltakerne i Sucra har forretningsmessig tilknytning til Arcusgruppens aktiviteter.
 
Berentzen-Gruppe AG er samarbeidspartner med Arcus Produkter i Tyskland, og er agent for Lysholm Linie Aquavit i det tyske markedet. Berentzen-Gruppe er en av Tysklands største produsenter av brennevin.
 
Jensen & Co Invest AS utgjøres av Jensen & Co AS, Mack Ølbryggerier AS og Hans Just AS/ Flemming Karberg AS (Danmark). Jensen & Co AS er et import- og salgsselskap som markedsfører og distribuerer produkter til dagligvare- og storhusholdningsmarkedet. Selskapet er salgsagent for Arcus Produkter i hotel- og restaurantmarkedet i Norge. Mack er samarbeidspartner med Vectura i Nord-Norge. Hans Just AS produserer og importerer brennevin og vin for det danske markedet. Hans Just har også rettighetene til Jägermeister i Skandinavia.
 
Selskapene Ekjord Wine & Spirit Ltd. AS og Helge Wiig AS er importører av vin og brennevin og distriburerer sine produkter til Vinmonopolet og hotel- og restaurantbransjene gjennom Vectura.
 
Norske Potetindustrier BA er leverandør til Arcus Produkter av potetsprit, råvaren for norske akevitter og andre norskproduserte brennevinssorter.
Øvrige deltakere er Tine Norske Meierier BA, Norsk Kjøttsamvirke BA og Sparebanken Hedmark.
 
Styret i Arcus AS enstemmige i sin anbefaling
 
- Både selskapets aksjonærvalgte og ansattvalgte styrerepresentanter var enstemmig i sin anbefaling til Nærings- og handelsdepartementet om at Sucra AS var det beste alternativet, sier styreleder Karsten Houm. Han fremhever at eiergruppens omfattende virksomhet og kompetanse innenfor vin og brennevin i Norge og utlandet legger et meget godt grunnlag for å sikre og videreutvikle Arcusgruppens forretninger. - Styret vurderer eierskiftet som positivt for de ansatte og arbeidsplassene i konsernet, sier Karsten Houm.
Christiania Markets har vært finansiell rådgiver for Nærings- og handelsdepartementet i salgsprosessen, og Sucra har samarbeidet med First Securities.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her