Dagens rett

Syltet kveite på endive- og ruccoulasalat

Kritthvit og utrolig smakfull, det er ikke rart kveita regnes for en av våre aller beste matfisker.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Syltet kveite på endive- og ruccoulasalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Lake
4 dl
1 ss
1 ts
finhakket chillipepper
Endive- og ruccoulasalat med nøttevinaigrette
1 pakke
0.5 dl

Fremgangsmåte

Kok opp alle ingrediensene til laken og la den trekke i ca. 20 minutter så kryddersmaken kommer godt frem.

Legg i kveiten og gi det et oppkok. La fisken trekke i 3-4 minutter. Det er viktig at fiskestykkene er helt dekket av syltelaken!

Avkjøl fisken i laken hvis den skal serveres kald.

Salaten:
Grovhakk endiven og legg den i isvann sammen med ruccolasalaten i ca. 10 minutter til salaten blir sprø og fin.

Tørk salaten og fordel den i fire dype skåler. Legg fiskestykkene pent på toppen av salaten.

Bland nøttene med oljen og smak til med gressløk, sherryeddik, salt og pepper.

Hell dressingen rundt salaten. Spis brød til hvis retten serveres kald, poteter om den serveres varm.

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen