- Jeg gleder meg til å starte opp, sier kokk Jon Åge Ruud.
Han skal drive kroen i sommer. Erfaringene som hovmester på Lipp, servitør og ubåtkokk kommer godt med når båtene til sommeren vil krige om å legge til ved brygga i Lyngør.
Tok telefonen
Da Ruud leste i avisen at Seilmakerfruens Kro trengte ny driver, hev han seg på telefonen.
Nå var tiden inne for å virkeliggjøre målet han satte seg for lenge siden om å drive sitt eget sted.
I Tvedestrand har Jon Åge både jobbet på hotellet og Vertshuset.
Bred erfaring
Han tok kokkeskolen for 23 år siden, og har bred erfaring fra restaurant- og utelivsbransjen.
Torsdag 28. mai står Ruud klar på kjøkkenet for å ta imot sultne og tørste gjester.
Fransk fiskesuppe
Ruud har ikke ambisjoner om å servere treretters i Lyngør. Men kvaliteten blir høy.
- Ferske reker, hvitvinsdampede blåskjell, dagens fisk, fransk fiskesuppe med masse sjømat i, sier han til Tvedestrandsposten.