Test av røde Languedoc

Krydderpreg og mye vin for pengene er inntrykket Apéritifs panel sitter igjen med etter å ha testet 54 røde viner fra Languedoc. Bare 17 av de 54 vinene koster mer enn hundrelappen og det må være rekord. Derfor byr testen på svært mange meget gode og gode
Redaksjonen
23 September 1999 - 15:34

Tilbudet av røde viner fra Languedoc er stort. Denne delen av Sør-Frankrike har mye å by rødvinselskende nordboere: Mye smak for lite penger. Bare 17 av de 54 vinene koster mer enn hundrelappen og det må være rekord. Derfor byr testen på svært mange meget gode og gode kjøp. En vin de table topper listen. Cuvée des Galets 1998 er et grensetilfelle siden druene er dyrket på grensen mellom Languedoc og Rhône. Noen kilometer fra kilden til den andre vinneren, Campuget Tradition 1998. Begge i den fantastiske 98-årgangen. Tredje beste vin Ch. Valmoure ble testet i 97-årgang så vi har all grunn til å se frem til når denne strålende vinen kommer i ny leveranse.
 
Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Avis1s smakere Remi Madsen, kjellermester, Hotel Continental, Knut Aanonsen, vinkelner, Statholdergaarden og Christer Berens, restaurantsjef, Bølgen & Moi.
 
Testen, som ble gjennomført 3. og 10. september, omfatter så å si alle røde viner fra Languedoc tilgjengelig i Norge i smaksøyeblikket. Smakingen ble foretatt blindt etter appellasjon. Panelet fikk overhodet ingen opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet og pris.
 
Poengskalaen er femdelt:
Meget god kvalitet *****
God kvalitet ****
Middels kvalitet ***
Under middels kvalitet **
Bør unngås *
 
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster. Vurderingen av hvilke produkter som er gode og meget gode kjøp ble derfor foretatt etter bedømmingen var avsluttet.
(ramme slutt)
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. september 1999. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.
 
***** ÷
Cuvée des Galets 1998
Les Vign. D''Estezargues Vin de Table
31989 (VSD) kr 89,90
Best Buys Int.
Bestillingsutvalg
Ung, mørk rød. Tett, konsentrert og innbydende duft av mørke bær og masse krydder. Flott, rikt anslag. Mye smak. Stor saftighet. Meget godt balansert. Fin fylde og meget bra lengde. Nyt denne deilige vinen til årets lammefilet. Meget godt kjøp.
 
Campuget Tradition 1998
Ch. du Campuget Costières de Nîmes
7347 (VSD) kr 112,90
Best Buys Int.
Bestillingsutvalg
Tett mørk rød. Deilig nyansert duft av røde og mørke bær som bjørnebær og blåbær, blomsterpreg, skogsbunn, jordsmonn og krydder, fin druekarakter. Saftig, rundt og fyldig anslag. Svært smaksrik. Smaken følger fint opp duften. Flott, fast finish med en god del tanniner. En svært sjarmerende vin som passer til kraftige lammeretter og grillet rødt kjøtt. Meget godt kjøp.
 
**** +
Ch. Valmoure 1997
Dom. Virginie Côteaux du Languedoc
32268 (VSD) 96
Vinarius
Bestillingsutvalg
Ung mørk rød. Stort bærpreg i duften som også byr på litt fat, blomster og animalske aromaer. Godt anslag, fin saftighet og stoffrikhet, gode syrer og tanniner i finishen. En flott vin som vil vinne på å lagres i 1-2 år. Drikk til kraftige kjøttretter, og den tåler også fete sauser. Meget godt kjøp.
 
****
Vigne Antique Carignan 1997
Dom. Des Vignes Vin du Pays d''Oc
13122 (VSD) kr 79
Vinarius
Basisutvalg
Ung blårød farge. Fin duft av røde og mørke bær med innslag av jord og anis. Godt fruktig anslag, fin friskhet, bra fylde og god ettersmak. Harmonisk. En ypperlig matvin til smaksrike kjøttretter med soppsauser. Panelet var imidlertid delt i vurderingen av vinen. Meget godt kjøp.
 
Jenard Toulouse Lautrec Merlot 1998
JeanJean Vin du Pays d''Oc
31643 (EQ) kr 86,03
Norex Int.
Bestillingsutvalg
Mørk rød. Flott, ren bærnese med underliggende jord- og kryddertoner. Bløtt og rundt anslag. Sammensatt smak som harmonerer svært godt med duften. Gode tanniner. Bra lengde. En god matvin til de lettere viltsorter som elg og fugl (ikke rype) som også kan nytes alene. Meget godt kjøp.
 
Scaramouche Syrah 1996
Dom. Virginie Vin du Pays d''Oc
30598 (VSD) kr 90
Vinarius
Bestillingsutvalg
Klar rød. Moden og varm duft av bær, krydder og snev av brent fat. Saftig, bløt smak med animalske toner, smaksrik og frisk vin med bløte tanniner. Drikk til vilt eller kalv. Meget godt kjøp.
 
Rothschild Cabernet Sauvignon 1997
Baron Philippe de Rothschild Vin du Pays d''Oc
7114 (EQ) kr 99,03
Norex Int.
Bestillingsutvalg
Mørk rød. Tiltalende duft av mørke bær, fat og krydder med animalske toner. Smaken følger opp den gode duften. Mye solbær i smaken. Fin fylde. Saftig og behagelig finish med myke tanniner. En fin matvin til både lam og okse. Meget godt kjøp.
 
Dom. Pierre Cros Les Aspres 1997
Dom. Pierre Cros Minervois
38957 (VSD) kr 130
WineTailor
Bestillingsutvalg
Ung rød. Masse bær, krydder og urter i duften. Saftig og rundt anslag, friske syrer, kraftig og smaksrik. Fin, animalsk ettersmak. En harmonisk og vellykket matvin til lettere viltretter. Meget godt kjøp.
 
Montpeyroux 1997
Dom. d''Auphilac Côteaux du Languedoc Montpeyroux
31418 (VSD) kr 139,90
Moestue Grape Selections
Bestillingsutvalg
Mørk blårød. God duft av røde og mørke bær, krydder, skog og animalske aromaer. Fint saftig bærpreg, bra fylde, stoffrik vin med mye tanniner og syrer som er godt balansert av frukten. Tåler lagring i 1-2 år. Mangler litt sjarm i øyeblikket til å nå helt opp. Drikk til rødt kjøtt når den er moden. Meget godt kjøp.
 
L''Engarran Cuvée Quetton 1996
Ch. de l''Engarran Côteaux du Languedoc
30727 (VSD) kr 154,90
Moestue Grape Selections
Bestillingsutvalg
Mørk rød. Røde og mrøke bær i duften som er sødmefylt med en del fataromaer. Moden bær i anslaget, smaksrik, saftig stil, fatpreget er godt integrert i smaken. En god del tanniner i finishen. Den tåler godt lagring i to år. Passer til kraftige kjøttretter. Meget godt kjøp.
 
**** ÷
Syrah 1997
J. & F. Lurton Vin du Pays d''Oc
30904 (VSD) kr 80,40
Moestue Grape Selections
Basisutvalg
Klar rød. Fin duft av krydder, røde og mørke bær samt animalske aromaer. Saftig og bestemt bæranslag, fin smaksrikhet og friskhet i finishen. Prøv den til mørke viltretter. Panelet var delt ivurderingen av vinen. Meget godt kjøp.
 
Merlot 1998
Robert Vic Vin du Pays d''Oc
31040 (VSD) kr 82,60
WineTailor
Bestillingsutvalg
Mørk rød. Sødmefylt duft av røde og mørke bær, krydder og litt støv. Fruktig smaksanslag. God syrlighet, fin balanse. En god allroundvin på den ukompliserte siden. Meget godt kjøp.
 
Jenard Toulouse Lautrec Cabernet Sauvignon 1998
JeanJean Vin du Pays d''Oc
31642 (EQ) kr 86,03
Norex Int.
Bestillingsutvalg
Mørk rød. Tett, krydret og fruktig duft. Bløtt fint anslag. Stor saftighet. Bra harmoni. Drikk til litt sterkt krydret mat. Deler av panelet er uenig. Meget godt kjøp.
 
Scaramouche Merlot 1996
Dom. Virginie Vin du Pays d''Oc
30599 (VSD) kr 90
Vinarius
Bestillingsutvalg
Rød farge. Nyansert, fin duft av mørke bær, urter og krydder. Krydret smak med god saftighet. Fine tanniner i slutten. En behagelig vin til eksotiske retter. Godt kjøp.
 
Ch. de Ségure 1997
Mont Tauch Fitou
11748 (VSD) kr 99,90
Strøm
Basisutvalg
Mørk rød. Røde og mørke bær samt krydder og animalske aromaer i duften. God fruktig smak, middels fylde og bra finish. Vinen er god å drikke alene men kan godt nytes til til lette viltretter og lyst kjøtt. Godt kjøp.
 
La Cardine 1996
Vign. de Saint-Felix de Lodez Côteaux du Languedoc
30514 (VSD) kr 99,90
Moestue Grape Selections
Bestillingsutvalg
Mørk rød. Delikat duft av røde og mørke skogsbær, krydder, blomster, jord og animalske aroamer. Rikt bær- og krydderpreg, fyldig midtfase, godt med bær og tanniner i finishen. Drikk den til rype og reinsdyr. Godt kjøp.
 
Ch. Etang des Colombes Bois des Dames 1996
Ch. Etang des Colombes Corbières
31252 (Jara) kr 136,20
Jara
Bestillingsutvalg
Ung, mørkrød. Fin duft av røde og mørke bær, krydder og fat. Fruktig anslag med en del fat i midten. Fin bløthet og middels fylde. En lovende vin som kan ligge to år. Drikk til kraftig vilt. Godt kjøp.
 
Terroir de Tuchan 1994
Mont Tauch Fitou
11328 (VSD) kr 139
kun horeca
Strøm
Mørk moden rød. Animalsk og krydret duft med noe preg av trevirke og mørke bær. Bløtt anslag. Smaken er som duften. Animalske aromaer og fin syrlighet i finishen. En utmerket vin for deg som liker en skikkelig moden vin. Passer til grillet kjøtt. Deler av panelet mener imidlertid at vinen er for gammel. Godt kjøp.
 
Fortant Reserve F Merlot 1996
Skalli Fortant de France Vin du Pays d''Oc
31624 (VSD) kr 260
VinCompagniet
Bestillingsutvalg
Mørk tett rød. Nyansert, animalsk og sødmefylt duft med innslag av modne mørke bær. Godt anslag, smaksrik, veldig tydelig fatpreg, vellaget, bra tanniner. Veldig internasjonal i stilen. Knapt verd prisen.
 
*** +
Le Pif Rouge
Comp. Rhodanienne Vin du Pays d''Oc
32333 (VSD) kr 75
Strøm
Bestillingsutvalg
Mørk rød. Krydder (pepper) og mørke bær i nesen. Saftig og bærpreget smak. Balansert. Sitter bra. Litt trekk fordi den kunne hatt noe mer syrlighet i finishen. Godt kjøp.
 
Saint Pierre Merlot 1997
Dom. Des Roches Vin du Pays d''Oc
13555 (VSD) kr 77
Vinarius
Basisutvalg
Mørk rød. Lett animalsk duft med innslag av grønne aromaer samt krydder. Fruktig anslag. Smaken er som duften. Lett fylde. OK lengde. Drikk til lette kjøttretter og pasta. Godt kjøp.
 
Côteaux du Languedoc 1997
Terroir Club Côteaux du Languedoc
13683 (VT) kr 77,60
Vinoco
Basisutvalg
Klar blårød. Sødmefylt duft av mørke bær som blåbær, skog, grønne og animalske aromaer. Saftig anslag. Middels fylde. Enkel og behagelig med fremtredende fruktsyrer i ettersmaken som gjør at den må drikkes til mat som fete oster og retter med kremete sauser. Godt kjøp.
 
Patriarche Prestige Rouge 1997
Patriarche Père & Fils Vin du Pays d''Oc
34757 (VSD) kr 78,50
Prizelius
Basisutvalg
Lys rød. Lett, fint bær- og krydderpreg i duften. Bløtt, saftig og enkelt anslag. Ren vin med lett fylde. Drikk til lette kjøttretter. Godt kjøp.
 
Fortant de France Merlot 1998
Skalli Fortant de France Vin du Pays d''Oc
35420 (VSD) kr 83,80
VinCompagniet
Basisutvalg
Mørk rød. Ganske spennende duft av krydder, bær, lær og animalske toner. I smaken er den enkel, ren og saftig. Fin syrlighet og behagelige tanniner. Prøv den til sterkt krydret mat. Godt kjøp.
 
Fortant de France Syrah 1997
Skalli Fortant de France Vin du Pays d''Oc
31624 (VSD) kr 89
VinCompagniet
Bestillingsutvalg
Rød farge. Ung duft av bringebær, kirsebær og krydder (pepper). Saftig, fin stil med bra syrer og lengde. En enkel men OK vin til lette viltretter. Godt kjøp.
 
Cuvée Spéciale Rouge 1998
Dom. de la Chevalière Vin du Pays d''Oc
30401 (EQ) kr 92,04
Norex Int.
Bestillingsutvalg
Mørk rød. God duft av bringebær, krydder og jord. Rund og bløt med god fruktighet. Middels fylde. Ren og god ettersmak. Drikk til retter med lyst kjøtt. Verd prisen.
 
Paul Mas Cabernet Merlot 1995
Paul Mas Vin du Pays d''Oc
30596 (VSD) kr 99
Vinarius
Bestillingsutvalg
Mørk rød med lys kant. God duft av mørke bær, lær og krydder. Bløtt anslag, harmonisk og avdempet smak. Litt for tørre tanniner i ettersmaken trekker ned. Uenighet i panelet. Verd prisen.
 
Bergerie de L''Hortus 1997
Dom. De l''Hortus Pic St. Loup Côteaux du Languedoc
32269 (VSD) kr 107
Vinarius
Bestillingsutvalg
Mørk blårød. Friskt godt bærpreg i duften som også byr på litt krydder. Saftig anslag. Balansert smak med mye frukt og syrer i slutten. Må ha mat med fete sauser. Verd prisen.
 
Ch. du Prieuré des Mourgues 1996
Vignobles Roger Saint-Chinian
11307 (VT) kr 107,90
Vinoco
Basisutvalg
Klar rød. Fin fruktig duft med jordsmonn- og krydderpreg. God harmoni mellom frukt og tanniner. Bra lengde. Men kanskje litt kjedelig. Prøv den til lammeretter. Verd prisen.
 
Ch. Etang des Colombes Bicentennaire 1996
Ch. Etang des Colombes Corbières
30795 (Jara) kr 111
Jara
Bestillingsutvalg
Mørk blårød. Kraftig duft med røde og mørke bær. Stor saftig smak, godt grep i vinen, fine tanniner, runde og myke syrer som tar litt over i finishen. Drikk til am. Verd prisen.
 
Domaine de l''Auris 1997
Mediterroirs Côtes du Roussillon
32166 (VSD) kr 119
Brand Partners
Basisutvalg
Tett rød. God duft av mørke skogsbær, paprika og krydder. Fruktig og saftig anslag, fine syrer og tanniner men blir litt tørr mot slutten. Drikk til grillet rødt kjøtt. Verd prisen.
 
***
Cuvée Saint-Roch 1997
Terroirs Club Vin du Pays de l''Hérault
10025 (VT) kr 65,90
Vinoco
Basisutvalg
Klar rød. Saftig duft av bringebær og andre røde bær. Fruktig, ren og enkel vin som tørker fint opp mot slutten. Allroundvin. Verd prisen.
 
Soleil du Gard
Vin du Pays du Gard
13127 (VT) kr 72,50
Arcus Produkter
Basisutvalg
Middels dyp rød. Krydret, lett animalsk duft med en del bær. Fin fruktighet, men ettersmaken er for kort. Verd prisen.
 
Cuvée de Campuget 1998
Ch. du Campuget Costières de Nîmes
31342 (VSD) kr 79,90
Best Buys Int.
Bestillingsutvalg
Klar rød. Røde bær og noe krydder i duften. Saftig stil med litt markant syre i finishen. Verd prisen.
 
Wild Pig Red
Gabriel Meffre Vin du Pays d''Oc
32123 (VSD) kr 81,20
WineTailor
Bestillingsutvalg
Rød med brun kant. Preg av modne bær og krydder i duften. Saftig og frisk stil. Det er imidlertid stor sprik i panelet da noen mener at den er for gammel mens andre synes den har fin balanse. Verd prisen.
 
Tradition de Charles Vienot
Charles Vienot Vin du Pays d''Oc
30182 (EQ) kr 82,03
Norex Int.
Bestillingsutvalg
Ung rød. Enkel, bærpreget duft. Tilsvarende smak. Fine syrer og behagelig frukt i ettersmaken. Men den er enkel. Verd prisen.
 
Baron de Salles 1997
Cellier du Château Fitou
13568 (VSD) kr 86
Vinarius
Basisutvalg
Rødblå. Svært bærpreget duft med noe krydder. Saftig og balansert smak, friske syrer og litt tanniner. Enkel og grei. Verd prisen.
 
Dom. Pierre Cros Tradition 1997
Dom. Pierre Cros Minervois
Ca kr 99
WineTailor
Bestillingsutvalg fra nov. 99
Blårød. Animalsk preg i duften som også byr på litt skogsbær og krydder. Fruktig anslag, bra syrer og middels fylde, men litt grønn. Knapt verd prisen.
 
L''Engarran 1997
Ch. de l''Engarran Côteaux du Languedoc
31695 (VSD) kr 109,90
Moestue Grape Selections
Bestillingsutvalg
Relativt lys og klar rød. Lett duft av røde bær, mandler og krydder. Godt bløtt anslag, fruktig med en del syrer, noe spinkel. Må imidlertid ha mat som kremete soppretter eller fete retter. Knapt verd prisen.
 
*** ÷
Cuvée Sélection Rouge 1998
Robert Vic Vin du Pays d''Oc
31930 (VSD) kr 79,20
WineTailor
Bestillingsutvalg
Ung blårød. Krydder og bærpreg i duften. God saftighet i anslaget, men enkel. NB Litt lukket, prøv å lufte den ved hjelp av dekantering, da kommer den seg.
 
Jenard Toulouse Lautrec Syrah 1998
JeanJean Vin du Pays d''Oc
31103 (EQ) kr 86,03
Norex Int.
Bestillingsutvalg
Mørk rød. Bra bærpreg i både duft og smak. Fin harmoni men tørker litt ut mot slutten.
 
Ch. des Sources 1997
Comp. Rhodanienne Costières de Nîmes
31621 (VSD) kr 99
Strøm
Bestillingsutvalg
Ung rød. Mørke og røde skogsbær samt krydder i duften som er litt søtlig. Rund og bløt vin som mangler litt trøkk. Finishen er dessuten litt for spiss.
 
Rothschild Merlot 1998
Baron Philippe de Rothschild Vin du Pays d''Oc
7113 (EQ) kr 99,03
Norex Int.
Bestillingsutvalg
Mørk rød. Ren, frisk duft av røde bær. Bløt og lett stil. Saftig og frisk smak som tar for fort slutt.
 
Ch. de Jau 1996
Ch. de Jau Côtes du Roussillon Villages
30794 (Jara) kr 108,50
Jara
Bestillingsutvalg
Rød. Noe urter, krydder og mørke bær i duften. Saftig og lett stil, litt tynn i midten, middels lengde. Vinen har litt spesielle aromaer som ikke faller i smak hos alle.
 
Ch. de la Tuilerie Vieilles Vignes 1998
Ch. de la Tuilerie Costières de Nîmes
30342 (VSD) kr 145
Brand Partners
Bestillingsutvalg
Blårød. Tett duft av røde og mørke bær samt krydder med islett av urter, skogbunn og grønne aromaer. Bløtt og saftig anslag men fra midtfasen overtar syrene som gjør at den virker lett ubalansert.
 
** +
Virginie Grenache 1997
Dom. Virginie Vin du Pays d''Oc
31542 (VSD) kr 64
Vinarius
Bestillingsutvalg
Middels dyp rød. Syltetøypreget duft med innslag av svovel. Enkel og saftig vin som tørker litt for mye ut i slutten.
 
Rudolf Red
Gabriel Meffre Vin du Pays d''Oc
31458 (VSD) kr 98,30
WineTailor
Bestillingsutvalg
Rød med lys kant. Uren duft med innslag av svovel og paprika. Saftig og enkel vin med markant syre i finishen.
 
Mourgues de Grès 1998
Mourgues de Grès Costières de Nîmes
31820 (VSD) kr 115,80
WineTailor
Bestillingsutvalg
Fiolett. Saftig duft med animalske toner. Virker litt uferdig i duften. Et visst grønnpreg går igjen i smaken. Syrene stikker litt ut. Bitter finish. I ubalanse. Trenger lufting i en time.
 
**
Ch. Lamargue 1998
Ch. Lamargue Costières de Nîmes
30550 (Jara) kr 97,30
Jara
Basisutvalg
Rød med lys kant. Duft av røde bær, blomster og krydder. Saftig men litt daff, mangler spenst. Syrene dominerer slutten.
 
** ÷
Grenache Syrah 1997
J. & F. Lurton Vin du Pays d''Oc
13665 (VSD) kr 76,70
Moestue Grape Selections
Basisutvalg
Klar rød. Enkel bærduft. Veldig spiss og lett vin.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så godt kan fire enkle ingredienser smake
Dagens rett
Cacio e pepe

Så godt kan fire enkle ingredienser smake

Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne nydelige pastaretten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Skal du ha en treliter på lur i sommer, er det denne du skal gå for
+
Ukens vin

Skal du ha en treliter på lur i sommer, er det denne du skal gå for

Den er både innsmigrende og karaktersterk som skapt for vinkos rundt bålet eller under varmelampen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets norske nypoteter er her. Nytes mens de er på sitt aller beste
Guide
Oppskrifter nypotet

Årets norske nypoteter er her. Nytes mens de er på sitt aller beste

Nå er det som for mange er årets høydepunkt på matfronten, de norske nypotetene kommet. Dyrt, sier noen, verd hver krone, sier andre. Nyt dem mens de er som ferskest sier vi.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ene går til grillmaten i sommer, den andre legger du dypt i kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Den ene går til grillmaten i sommer, den andre legger du dypt i kjelleren

Dette er nemlig mencia og Bierzo på toppnivå, men til veldig gunstige priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så godt kan fire enkle ingredienser smake
Dagens rett
Cacio e pepe

Så godt kan fire enkle ingredienser smake

Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne nydelige pastaretten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her