Test av viner fra det nye Spania

De "nye" spanske vinregionene Toro, Cigales, Bierzo, Alicante, Yecla, Jumilla og Bullas puster ikke de store helt i nakken ennå. Men gjennomsnittsnivået er veldig høyt, noe denne testen av 35 viner viser.

I kombinasjon med de fortsatt gunstige prisene borger det for mange svært gode kjøp.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Hotel Continental, Rune Pal, Haga og Torstein Østenstad, Ylajali.

  Remi Madsen        Rune Pal   Torstein Østenstad Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

Testen, som ble gjennomført 7. mars 2006, omfatter 35 røde viner fra Toro, Cigales, Bierzo, Alicante, Yecla, Jumilla og Bullas. Smakingen ble foretatt blindt etter område og årgang. Panelet fikk ingen opplysninger om produktene utover område før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Poengskalaen er femdelt:
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster. Vurderingen av hvilke produkter som er gode og meget gode kjøp ble derfor foretatt etter bedømmingen var avsluttet.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mai 2006. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Test av viner fra det nye Spania

 

Del 1: Toro, Cigales og Bierzo

 

Del 2: Alicante, Yecla, Jumilla og Bullas

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen