Tester

Ølnyheter spesialpol juni 2019

De aller beste ølene kommer langveis fra - med ett solid unntak

De aller beste ølene kommer langveis fra - med ett solid unntak

For blant imponerende amerikanske og new zealandske øl, finner vi også et knakende godt øl fra Grimstad og Nøgne Ø.
Julie Helene Amundsen
07 Juni 2019 - 13:49

Når fantastisk deilige Lost Abbey 10 Commandments 2014 står på listen over nyheter, skal det godt gjøres å konkurrere om oppmerksomheten, men det klarer altså både Garage Project med Toadstone og Nøgne Ø med Bosun's Call 2. To svært forskjellige øl, den første dyp og mørk med mengder av sjokolade og svarte kirsebær og sørlendingen med lekkert preg av sjøbris og god syrlighet. Som skapt for sommerlige skalldyrretter.

Amerikanske Cigar City stiller med to kraftpakker i den mørke klassen. Cafe American Double Stout  og Marshal Zhukov - for umiddelbar nytelse en regnfull sommerkveld eller for langtidslagring. 

Junislippet i +ØL-butikkene er ikke det største, men holder generelt høy kvalitet, med noen unntak.  

På neste side finner du beskrivelsene av alle nyhetene på ølpolene

Siden disse produktene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.

Her ser du hvilke øl som finnes i hvilke butikker

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Julie H. Amundsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking som ble gjennomført før salgsstart som er den 13. juni 2019.  Ølene er tilgjengelig i ni polutsalg - de såkalte +ØL-butikkene, Oslo Aker Brygge, Trondheim Bankkvartalet, Sandnes Kvadrat, Ålesund Stormoa, Tromsø Langnes, Molde, Bergen Storsenter, City Nord i Bodø og Kristiansand Lillemarkens. Samt at noen er tilgjengelig i polets nettbutikk.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her