Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Tester

Norsk juleøl på polet 2017

Dette er de beste norske juleølene på polet

Dette er de beste norske juleølene på polet

Det er all grunn til å glede seg til jul, også når det er snakk om øl. Men du må altså på polet for å kjøpe det ekte juleølet.
Aase E. Jacobsen
17 November 2017 - 14:00

Og ikke bare at du må på polet, men du må faktisk gå for de rikeste og sterkeste ølene for å få full uttelling.

Klassikeren Ringnes Julebokk 2016  får med sine 9 alkoholprosenter selskap av Aja Julekvad med 10 enda mer potente prosenter i smakstoppen. Grim & Gryt Vinternatt har bare 8 prosent, men det er akkurat det dette ølet trenger for maksimal balanse.

Selv om 10 prosent høres mye ut for et øl, er det altså svært få viner som er så alkoholsvake. For ølene som topper årets liste er ikke bare de mørkeste og rikeste juleølene, de er i tillegg de mest balanserte. Og denne kombinasjonen er den vanskeligste delen av øvelsen som heter å brygge et godt og kraftig juleøl. Det kan lett bli for mye av både det ene og det andre og med smaker som spriker i alle retninger. Spesielt om ølet er brygget for kort tid før flasketapping. Eksempelvis er Lindheims 100 days of juleøl brygget i april, i god tid med andre ord, men dette superkonsentrerte ølet bør ideelt sett ligge minst ett år før det nytes. Det er rett og slett for ugjennomtrengelig i dag, men har altså utrolig mye å by på for den tålmodige.

Juleøl er i stor grad for den tålmodige, og den som klarer å stå imot fristelsen å drikke opp alt den første jula. Selvsagt finnes det mange juleøl med polstyrke og spesielt de med 5-6 prosent, som skal drikkes opp før nyttår, og som ikke blir så mye bedre med lagring.  

På de neste sidene finner du de norske juleølene listet etter poeng og fordelt på henholdsvis bestillingsutvalget og tilleggsutvalget

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai
17. mai
Oppskrifter på festkaker

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai

Hvem har sagt at de festkaker må være kompliserte? Her er en rekke enkle oppskrifter fra Kvæfjordkake og Pavlova til kransekake og kringle, som kommer til å gjøre den store festen enda større.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne champagnen er faktisk utrolig billig
Godbiter i pollisten

Denne champagnen er faktisk utrolig billig

Den kom inn i hyllene til 120 polutsalg fra mai, og da som en enda mer vellagret utgave enn tidligere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er de 15 beste boblene til under 200-lappen som du kan plukke med deg fra nærmeste pol
+
Test
15 bobleviner i basis mellom 114 og 190 kroner

Dette er de 15 beste boblene til under 200-lappen som du kan plukke med deg fra nærmeste pol

Det er fullt mulig å få tak i lekre bobler selv i budsjettklassen og selv om det er få dager igjen til den store dagen. Her er våre forslag mellom

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse dråpene bare ber om å bli drukket utendørs i godt selskap - og i skikkelig gode glass
+
Tester
Test av øl sider og mjød i BU og TU mai 2021

Disse dråpene bare ber om å bli drukket utendørs i godt selskap - og i skikkelig gode glass

Blant mainyhetene på Vinmonopolet er det også mye spennende øl, sider og fruktvin. Fruktig, syrlig og friskt, men også kompleksitet kjennetegner de beste.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her