Best i test. Foto: Frode Henriksen

 

87 poeng 

Ringnes Skjærgårdspils

Ringnes AS
# Ukjent.
0,33 l. boks. 4,6 % vol.
Farge og duft: Strågul, klar. Urter, toast, eple, jordbær og blodappelsin i aromabildet.
Smak: Fin sødme og fruktighet i smak.  
Mat: Reker, krabbe, hummer og kreps.
Vurdering: Et balansert og meget godt sommerøl til sjømat eller som drikke.

85 poeng
Her Kommer Solen
Hansa Borg Bryggerier AS
# Ukjent.
0,33 l. boks. 4,7 % vol.
Farge og duft: Gul-oransje, klar. Dufter nøtter, mandelessens, pære og jordbær.
Smak: Sødme, honning og lett maltprofil. Smak av marsipan.
Mat: Grillet hvit fisk, kylling og svin.
Vurdering: Et fyldig og godt sommerøl til matbordet.

80 poeng
Mack Midnattsol
Macks Ølbryggeri AS
# Ukjent.
0,50 l. boks. 4,5 % vol.
Farge og duft: Gul, klar. Aroma av honning, hylleblomst og grapefrukt.
Smak: Sødmefylt med godt maltpreg.
Mat: Norsk spekeskinke og melon.
Vurdering: En lettdrikkelig og god sommerøl!

75 poeng
Tuborg Sommerøl
Ringnes AS
# Ukjent.
0,33 l. boks. 4,5 % vol.
Farge og duft: Lys strågul, klar. Aroma av limonade, ananas og sitrus.
Smak: Lett, tørr og fruktig.
Mat: Drikke-øl.
Vurdering: Et godt sommerøl man kan drikke mye av. Enkel munnfølelse.

75 poeng
Aass Ankerpils
Aass Bryggeri AS
# Ukjent.
0,33 l. boks. 4,7 % vol.
Farge og duft: Lys strågul, klar. Sitrus, eple og pære i aromaen.
Smak: Ølet kjennes fruktig og tørr.
Mat: Ulike skinker.
Vurdering: Et godt sommerøl i solen, noe beskhet i avslutningen.  

 

73 poeng
Aass Sommerøl
Aass Bryggeri AS
# Ukjent.
0,50 l. boks. 4,7 % vol.
Farge og duft: Strågul, klar. Fruktig aroma og syrlig preg.
Smak: Bringebærdrops, lett sødme og fin fruktighet. 
Mat: Sushi eller drikke-øl.
Vurdering: Et enkelt, men likevel godt drikke øl i sommervarmen. Noe kort ettersmak.

73 poeng
Fredrikstad Sommerøl
Hansa Borg Bryggerier AS
# Ukjent.
0,33 l. flaske. 4,5 % vol.
Farge og duft: Gul, klar. Maltpreg og noe mais i aromabildet.
Smak: Frisk, lett og balansert.
Mat: Norsk spekemat.
Vurdering: Et drikke-øl som smaker bedre enn det lukter.

72 poeng
Mack Sommerøl
Macks Ølbryggeri AS
# Ukjent.
0,50 l. boks. 4,5 % vol.
Farge og duft: Strågul, klar. Blomster, urter og smørbukk i duften.
Smak: God maltsmak og balanse. Kjennes likevel noe tam.
Mat: Norsk spekemat.
Vurdering: En helt grei drikke-øl i sommervarmen.

71 poeng
Isbjørn Sommerøl
Macks Ølbryggeri AS
#Ukjent.
0,33 l. boks. 4,5 % vol.
Farge og duft: Strågult, klar. Noe krydret preg i form av pepper og nellik.
Smak: Lett grønt humlepreg, men noe gress i smaken.
Mat: Reker og loff.
Vurdering: Ølet fremstår noe tamt og ubalansert.

69 poeng
Borg Sommerøl
Hansa Borg Bryggerier AS
# Ukjent.
0,50 l. boks. 4,5 % vol.
Farge og duft: Strågul, klar. Floral, noe krydder, eplekjerner og grønt preg.
Smak: Lett kropp og lite smak. Smaken fremstår noe besk og grønn.
Mat: Drikke-øl og halvfaste hvite oster.
Vurdering: Et tørr og tynt sommerøl. Trekk for besk avslutning.

 

65 poeng
CB Feriepilsen
Hansa Borg Bryggerier AS
# Ukjent.
0,33 l. boks. 4,7 % vol.
Farge og duft: Strågul, klar. Syntetiske drops, stikkelsbær og Earl Grey i aromaen.
Smak: Noe ubalanse, såpe og beskhet i smaksbildet.
Mat: Drikke -øl og halvfaste hvite oster.
Vurdering: Et sommerøl med lite smak. Fremstår tamt.

61 poeng
Sommerøl
Berentsen Brygghus AS
#Ukjent.
0,33 l. boks. 4,7 % vol.
Farge og duft: Gyllen med noe rosaskjær, klar. Kjeks, korn og noe kunstig aroma. Preg av urter.
Smak: Karamell, vørterpreg og ubalansert sødme.
Mat: Reker og loff. 
Vurdering: Ett søtt sommerøl, tam og kjedelig ettersmak.

60 poeng
Utepils
Grans Bryggeri AS
# Ukjent.
0,50 l. boks. 4,4 % vol.
Farge og duft: Gyllen strågul, klar. Smørkaramell, enkelt røykpreg og brennesle i aromabildet. 
Smak: Smør-karamellpreg, maltsødme og syrlighet i smaken.
Mat: Drikke-øl.
Vurdering: Et sommerøl som kjennes tynt og grønt (eplekart) i ettersmaken.  

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her