TEST: Rekordmye godt: Har du en kjeller med disse, er du godt igang

Test Nyheter i BU og nye årganger september 2018

Rekordmye godt: Har du en kjeller med disse, er du godt igang

Blant toppskårerne i september er det mange nyere og eldre klassikere som alle fortjener en plass i en god vinkjeller. Samlingen kan derfor starte her. Og blant de andre 1120  vinene som er testet.

Etter å ha gått gjennom 1120 viner er du litt overveldet av inntrykk (og sliten i gummene), men heldigvis er det de positive som dominerer. Og det er takket være det utrolig gode utvalget av viner vi har i Norge. Når du er utenfor landets grenser, skjønner du hvor godt vi har det gjennom mulighetene som bestillingsutvalget byr på. Disse linjer skrives fra Wien - på lånt linje på en av mine favorittrestauranter - den vegetariske Michelin-restauranten Tian - og selv om vi har mye å lære fra et sted som dette oppi nord, er vi ikke langt unna. Faktisk bare hakk i hel. Også når det kommer til viner med naturlig vinmaking, for der er vi i tet.  

Men også når det kommer til klassiske viner.  Og det er hva de fleste er interessert i. Bildet i denne artikkelen viser de aller beste av de 1120 vinene, men bla deg for all del nedover i listen, for der finner du både bedre kjøp og ikke minst viner som er tilgjengelig lenger utover høsten. 

Du finner bestillingsnyhetene og årgangsendringer listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen