Tester

Øl- og sidernyheter i bestillingsutvalget juli 2019

Som bestilt: Her finner du de virkelig gode sommerølene

Som bestilt: Her finner du de virkelig gode sommerølene

Blant julinyhetene er det flust av alternativer som feier de tradisjonelle sommerølene av banen. Fra noen veritable fruktbomber av noen IPA-er via strålende matøl og sider til både grill og sjømat, til øl som løfter sommerbærene til nye høyder. Og sågar e
Julie Helene Amundsen
08 Juli 2019 - 16:48

 På topp er det to fantastiske surøl, 3 Fonteinen Oude Geuze Cuvée Armand & Gaston  og Lindheim Friendship series Red Feet som begge krever matfølge eller en rutinert gane. I hvert fall om de skal ut i solsteken, men om du setter pris på et virkelig komplekst øl, er dette hva du skal satse på.

Det er mulig det er mangelen på sommervarme som gjør at tromsøbryggeriet Graff nok en gang treffer blink med sin Graff Danktastic Double IPA. Den har nemlig alt du leter etter i en (D)IPA samtidig som den er utrolig lett å drikke.      

For virkelig tropisk stemning må du til Gøteborg og Stigbergets Flamingo Juice Mango Pepper Gose. For et herlig sommerøl. Fra samme by kommer O/O Brewing 50/50 IPA Mosaic/Simcoe som gir den riktige sommerfølelsen for alle typer IPA-fans. 

Les mer om Gøteborg-bryggeriene her

Klarer du ikke å bestemme deg for hvitvin eller øl, får du begge deler med Aja Saison Terroir som nå er brygget med rieslingdruer fra Gobelsburg i Østerrike (mot Leitz og Rheingau sist). Et strålende følge til sommerens sjømat eller når du bare har lyst på et glass vin eller øl.

Den beste sideren i år er Solhøi Flytende solskinn som smaker akkurat det navnet sier, men samtidig har veldig god kompleksitet og super eplekarakter. Som skapt for gode sjømatretter.

Les mer om Solhøi her

Den norske sommeren gjør at mørke alkoholsterke øl også er velkomne. Põhjala Karneval Imperial Stout er som å sette tenna i en brownie samtidig som den er syrlig og lett å svelge. Prøv den til sommerlige desserter med norske bringebær eller jordbær. Eller på verandaen en sommerkveld.

Rekordstort slipp

I juli lanseres det i alt 140 nye øl i bestillings-og tilleggsutvalget. Det må være ny sommerrekord. På grunn av sommerferieavvikling har det vært langt færre muligheter til å teste ølet før lansering enn normalt, men de 47 ølene og siderne som er smakt gir likevel en veldig god forsmak på det imponerende ølutvalget som nå faktisk finnes her til lands.  Det er med andre ord ingen grunn til å drikke kjipt øl eller sider i sommer. 

På de neste sidene finner du 47 nye øl og sidere fra bestillingsutvalget (og noen i tilleggsutvalget) listet etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

De 47 nyhetene i bestillingsutvalget og tilleggsutvalget er testet av Julie H. Amundsen, Aperitifs faste øl- og sidersmaker. Smakingene er stort sett gjort i i forbindelse med importørenes nyhetssmakinger. Smakedato 6. mai 2019 er felles for alle av rent teknisk årsak.

Siden produkter i tilleggsutvalget ikke kan bestilles på vanlig måte, er de oppført som utsolgt i Aperitifs polliste. De bestilles ved å kontakte kundesenter@vinmonopolet.no 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her