Thai moo satay - svinesatay med peanøttsaus

Denne første juni-søndagen tilbereder vi spennende satay. Hele oppskriften får oss umiddelbart til å velge et friskt, men smaksrikt, øl.
Redaksjonen
04 Juni 2006 - 01:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Svinesatay med peanøttsaus - Thai moo satay

Svinesatay med peanøttsaus - Thai moo satay
Ingredienser
300 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
 
Marinade: 
2 ss rød karripasta
2 ss soyaolje
2 dl kokosmelk
1 ts salt
1 ss sukker
 
Peanøttsaus:
2 ss rød karripasta
4 dl kokosmelk
3 ss sukker - gjerne palmesukker eller brunt sukker
4 ss grovt peanøttsmør
2 ss hakkede peanøtter
2 ss tamarindsaus
 
Salatdressing:
½ dl riseddik
1 dl sukker
1 ts salt
 
Salat:
1 stk. slangeagurk i tynne staver
2 stk. rød chili i lange skiver
3 ss frisk koriander
2 stk. sjalottløk i tynne skiver
½ stk. issalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i lange, flate strimler.
  2. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og la kjøttet marinere i 2-3 timer. Træ kjøttet på trespyd.
  3. Kjøttet grilles eller stekes 1-2 minutter på begge sider i panne med olje.
  4. Peanøttsaus:
  5. Kok kokosmelk og karripasta i 10 minutter før du tilsetter sukker og tamarindsaus. Trekk kjelen til siden. Rør inn peanøttsmør, kok opp og la det småkoke i et par minutter.
  6. Salatdressing;
  7. Ha eddik, sukker og salt i en gryte, kok opp og la redusere i ca 10-15 min til dressingen har en tykk konsistens. Avkjøl dressingen og hell den over salaten ved servering.
Serveres med salat og peanøttsaus.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Thailand
    Thailand
    Volum: 0.33 l Pris: 39.90 kr Basisutvalget
    84 POENG
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge
+
Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge

Denne økologiske rødvinen finnes dessuten i så å si alle polutsalg – og det til en veldig gunstig pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her