Til topps i kjøtt-NM

Til topps i kjøtt-NM

I fjor tok hun bronse. I helga kunne Inger Margrethe Granhaugen juble for seier i NM i kjøttfag.
18 September 2012 - 11:34

Etter tre timers intensivt arbeid var en svineskinke og en hel mørbrad av storfe forvandlet til 29 kjøttprodukter. De ga Inger Margrethe Granhaugen seieren i NM i kjøttfag.

Finalen gikk av stabelen under Matstreif på Rådhusplassen i Oslo, skriver Newswire.

– Det var like spennende å være med i år som i fjor. Men jeg hadde nok litt bedre kontroll på psyken i år, for i fjor var jeg glad for å ha fingrene i behold. Så mye skalv jeg på hendene, sier Granhaugen.

Neste måned er hun ferdig med læretiden ved Meny. Da står fagprøven som butikkslakter for tur.

LES OGSÅ: Bruarøy er Salmakokk 2012

NM i kjøttfag for svenner og lærlinger er arrangert siden 1995, de siste årene som en ren konkurranse for butikkslaktere. Årets finale inneholdt kun jenter. Tonje Krystad Fikse fra Tønsberg, lærling ved Ica Maxi, og og Isabell Kozagaci fra Trondheim og Coop Mega delte andreplassen, mens Stine Jepsen fra Kristiansand og Ica Maxi kom på tredjeplass.

– Jentene er nok ekstra dyktige med den aller siste touchen på produktene, slik at de ser spesielt lekre ut i kjøttdisken, sier hoveddommer Bjørn Tore Teigen fra MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

NM i kjøttfag arrangeres av NHO Mat og Landbruk.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her