Dagens rett

Tomatsalat med lun Ridderost

Uken begynner med en smakfull salat. Tomater er virkelig ingrediens nummer én i deilige sommersalater, og hvilke tomater du velger er selvsagt avhengig av preferanse og prioritering. For det er hevet over enhver tvil at de aller beste tomatene gjerne koster vesentlig mer.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Tomatsalat med lun Ridderost, pinjekjerner og basilikum

Fremgangsmåte

Den soltørkete tomaten dyppes raskt i kokende vann. Sjalottløk, hvitløk og soltørket tomat finkuttes og freses i en kjele sammen med tomatpureen. Hell i balsamicoeddiken og kok opp. Ta kjelen fra varmen og tilsett olivenolje.

Tomatene settes i romtemperatur natten over og skjæres så i skiver. Ved servering tilsettes tomatene samt grovhakket basilikum.

Kok opp vann og ha i salt så mye som lar seg smelte i. Kok pinjekjernene ca. 1½ minutt i den mettede saltlaken. Tørk nøttene og rist dem i litt olje. Ved å koke nøttene i saltlake slik får de god saltsmak tvers gjennom. Legg osteskivene på et stekebrett og smelt dem i ovnen på 180 grader i ca 2 min. Tomatsalaten legges i taksteins form på tallerken, pinjekjernene drysses over og ridderosten helles over.

Pynt evnt. med basilikumblader.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen