Trå til med en skikkelig festmeny på morsdagen
(Bilde: Matprat)

Retter som passer seg selv eller kan lages på forhånd er en fordel når du skal forberede og servere flere retter samtidig. Siden det er morsdag denne søndagen, kan du bruke anledningen til å gjøre ekstra stas på familiens midtpunkt med en treretters meny.

På de neste sidene finner du alternativer til forrett, hovedrett og dessert

Det er ikke for sent å bake en lekker kake til morsdagen

 

Ishavsrøye tartar med brødkrutonger og salat

Fremgangsmåte

Fisken kuttes i små terninger, ca 3x3 mm, eller kjøres gjennom kvern.
 
Blandes så med de øvrige ingredienser, smakes til, fordeles i porsjonsstykker og formes etter ønske.
 
Krutonger:
Varm opp en stekepanne, ha i smør og la det bli så varmt at det begynner å frese. Legg brødskivene i og stek disse gyldne på begge sider.
 
Gni revet sitronskall på hver skive og legg skivene på et stekebrett. Bakes videre i ovn ved 160 grader til de er sprø, ca 10 minutter.
 
Dressing/saus:
Alle ingredienser blandes og settes kjølig frem til servering.
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 
 

Urtestekt carpaccio av indrefilet

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

1 ts

Fremgangsmåte

Indrefileten renskjæres for sener. Finhakk friske urter. Rull fileten i blandingen før steking. Krydre med salt og pepper.

Varm olje i pannen til middels sterk varme. Brun fileten med urtene på alle sider til kjøttet har fått en fin gyllen farge.

Avkjøl fileten, pakk den godt inn i plastfilm når den er kald.

Legg fileten i fryseren i ½ time eller avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet. Skjæres i 2-3 millimeter tynne skiver.

Legg skivene utover serveringsfatet og dryss over god olivenolje finger salt og litt nykvernet pepper. Høvle fersk parmesan over og noen blader med ruccola.

Småretter med kjøtt

Tips: Du får lettest skikkelig tynne skiver ved å skjære kjøttet mens det er halvfrossent. 

Prøv en litt annen variant og lag en dressing av rømme, litt salt og kvernet rosepepper som du serverer til carpaccioen i stedet for olivenoljen. Serveres med en frisk salat ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Breiflabb med stekt sopp og rødvinsmør

Fremgangsmåte

Rødvinsmør:
Surr sjalottløk og timian i smør. Tilsett rødvin og fiskekraft og kok inn til det halve. Sil sausen og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper.

Breiflabb:
Stek breiflabbfileten hel i en blanding av smør og olivenolje. La den surre noen minutter på svak varme. Dryss salt og pepper på og skjær den i serveringsstykker.

Soppblanding:
Stek soppen sammen med løk, timian, litt salt og pepper.

Server soppblandingen til den stekte breiflabben sammen med rødvinsmøret og bakte poteter.

Her finner du mange spennende oppskrifter på breiflabb

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 
 

Kalvestek i gryte

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 timer og 15 minutter

Ingredienser

2 ts
2 ss
2 dl
Saus
3 ss
2 ss
0.5 ts
0.5 ts

Fremgangsmåte

Gni steken med salt og pepper, brun den raskt i smør i gryta.

Vend den i urtekrydder og sett i steketermometer. Slå på vann og fløte, og la den trekke på kokepunktet i ca. 1 ½ time til steketermometeret viser 65 grader.
 
Ta den opp og la steken hvile (i minst 20 minutter) mens du lager sausen.
Saus:
Sil kraften, kok opp og tilsett maizennajevning. Ha i syltet pepper og rør inn smør. Smak til med salt og pepper.
Server steken med for eksempel asparges og fløtegratinerte grønnsaker.
 

Sendt inn av

Foto: Anne Manglerud

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kokos- og rømme panna cotta

Fremgangsmåte

Kok opp kokosmelk, sukker og melk. Legg gelatin i kaldt vann i fem minutter. Kryst ut mest mulig vann og rør den ut i kokende vann. Hell blandingen deretter i melken og rør godt. Avkjøl i iskaldt vann. Pisk seterrømmen og brett den forsiktig i melkeblandingen. Fordel i porsjonsskåler eller hell i en vakker serveringsbolle.

Ananas- og mango-salat:
Skrell mango og ananas og skjær i terninger, 1x1 cm. Rør sukkeret ut i limesaften og bland med tabasco. Hell over frukten sammen med urtene og bland godt.

Server salaten ved siden av eller legg et lag oppå panna cottaen.

Her finner du flere småretter som passer utmerket til koldtbordet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 
 

Panna cotta

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

2 og en halv time

Ingredienser

100 g
Bringebærsaus
100 g

Fremgangsmåte

Gelatinplatene må bløtlegges i kaldt vann i 5 minutter før bruk.

Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og hele vanlijestangen i en tykkbunnet kjele med fløte og sukker.

Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.

Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 2 timer før servering.

Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.

Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. Kan lages 1-2 dager før servering.
 
Panna cotta er en klassisk italiensk dessert som egentlig betyr "kokt fløte".
 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen