Retter som passer seg selv eller kan lages på forhånd er en fordel når du skal forberede og servere flere retter samtidig. Siden det er morsdag denne søndagen, kan du bruke anledningen til å gjøre ekstra stas på familiens midtpunkt med en treretters meny.
På de neste sidene finner du alternativer til forrett, hovedrett og dessert
Det er ikke for sent å bake en lekker kake til morsdagen
Ishavsrøye tartar med brødkrutonger og salat
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk og Gastronomisk Institutt
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Kinn Skoddehav Kvit Indiaøl
Norge
Volum: 0.750 Pris: 99,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Greywacke Sauvignon Blanc 2017
New Zealand
Volum: 0.750 Pris: 239,90 Bestillingsutvalget -
81 Poeng
Joël Delaunay Le Grand Ballon Sauvignon Blanc 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
William Fèvre Saint Bris 2015
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Reverdy Sancerre 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 236,00 Basisutvalget -
80 Poeng
Haandbryggeriet Dobbel Wit
Norge
Volum: 0.330 Pris: 49,90 Bestillingsutvalget
Urtestekt carpaccio av indrefilet
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Indrefileten renskjæres for sener. Finhakk friske urter. Rull fileten i blandingen før steking. Krydre med salt og pepper.
Varm olje i pannen til middels sterk varme. Brun fileten med urtene på alle sider til kjøttet har fått en fin gyllen farge.
Avkjøl fileten, pakk den godt inn i plastfilm når den er kald.
Legg fileten i fryseren i ½ time eller avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet. Skjæres i 2-3 millimeter tynne skiver.
Legg skivene utover serveringsfatet og dryss over god olivenolje finger salt og litt nykvernet pepper. Høvle fersk parmesan over og noen blader med ruccola.
Tips: Du får lettest skikkelig tynne skiver ved å skjære kjøttet mens det er halvfrossent.
Prøv en litt annen variant og lag en dressing av rømme, litt salt og kvernet rosepepper som du serverer til carpaccioen i stedet for olivenoljen. Serveres med en frisk salat ved siden av.
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Alf Börjesson
Breiflabb med stekt sopp og rødvinsmør
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rødvinsmør:
Surr sjalottløk og timian i smør. Tilsett rødvin og fiskekraft og kok inn til det halve. Sil sausen og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper.
Breiflabb:
Stek breiflabbfileten hel i en blanding av smør og olivenolje. La den surre noen minutter på svak varme. Dryss salt og pepper på og skjær den i serveringsstykker.
Soppblanding:
Stek soppen sammen med løk, timian, litt salt og pepper.
Server soppblandingen til den stekte breiflabben sammen med rødvinsmøret og bakte poteter.
Her finner du mange spennende oppskrifter på breiflabb
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 Poeng
Jean-Paul Brun Beaujolais L'Ancien 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 224,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Dom. de Sulauze Galinette Blanc 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget -
Brasserie Sulauze Blonde
Frankrike
Volum: 0.330 Pris: 40,00 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Dom. Macle Côtes du Jura 2011
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 370,60 Bestillingsutvalget -
81 Poeng
Dronebrygg Søl
Norge
Volum: 0.330 Pris: 59,90 Bestillingsutvalget
Kalvestek i gryte
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Gni steken med salt og pepper, brun den raskt i smør i gryta.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Anne Manglerud
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 Poeng
Le Caleselle Valpolicella Classico 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Jaboulet Crozes Hermitage Les Jalets 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 239,90 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
Fenocchio Barbera d'Alba Superiore 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Corte Sant Alda Ca' Fiui Valpolicella 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 174,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Nicolas Gonin Isère Persan 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 319,00 Bestillingsutvalget
Kokos- og rømme panna cotta
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok opp kokosmelk, sukker og melk. Legg gelatin i kaldt vann i fem minutter. Kryst ut mest mulig vann og rør den ut i kokende vann. Hell blandingen deretter i melken og rør godt. Avkjøl i iskaldt vann. Pisk seterrømmen og brett den forsiktig i melkeblandingen. Fordel i porsjonsskåler eller hell i en vakker serveringsbolle.
Server salaten ved siden av eller legg et lag oppå panna cottaen.
Her finner du flere småretter som passer utmerket til koldtbordet
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Drikke som passer til denne oppskriften
Panna cotta
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Gelatinplatene må bløtlegges i kaldt vann i 5 minutter før bruk.
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og hele vanlijestangen i en tykkbunnet kjele med fløte og sukker.
Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.
Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 2 timer før servering.
Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Studio Dreyer-Hensley