Michelin
Tre stjerner til Maaemo

Tre stjerner til Maaemo

For første gang i historien får Norge tre stjerner i Michelin-guiden. Og en ny i Oslo og en i Stavanger.
Aase E. Jacobsen
28 Februar 2016 - 11:27

At Maaemo får tre stjerner, at Oslo får en ny stjernerestaurant gjennom Kontrast og at Stavanger får sin første gjennom Re-naa, er akkurat det Norge trenger nå for å markere seg som en gastronomisk destinasjon på linje med resten av Norden.

Det kan ikke kalles annet enn en sensasjon at Maaemo mottar sin tredje stjerne bare litt over fem år siden åpningen. 

Maaemos kjøkkensjef Esben Holmboe Bang mottok de tre stjernene med (tilsynelatende stoisk) ro. I en epost utrykker han tydelig at dette varmer godt: Det er en vakker drøm som oppfylles og den nye Michelin-guiden gjenspeiler det spennende bidraget den nordiske regionen gir til verdensgastronomien. Han legger til: Selv om det er en fantastisk utmerkelse å få tre stjerner, har vi ingen planer om å hvile på laurbærene og skal jobbe hardt for å pushe det norske kjøkken og bli enda dyktigere i det vi gjør.

At Kontrast og Mikael Svensson får sin første stjerne har vært et av de sterkeste ryktene foran den nye Michelin Nordic-guiden. Som altså også har vært utenfor storbyene. Dermed kan Svein-Erik Renaa i Stavanger høste sin første stjerne for sin restaurant Re-naa.  

Smalhans er Norges nye tilskudd på BIB-Gourmand-siden. Det er snakk om restauranter som gir ekstra god valuta for pengene.

Resultatet fra resten av Norden ble også klart i dag. Geranium i København fikk sin tredje stjerne samtidig med Maaemo.

Slik gikk det til da Geranium feiret fem år

Og Fäviken utenfor Åre i Sverige fikk sine to stjerner. 

Dette kan du oppleve på Fäviken

Nye enstjernere i Sverige er Sushi Sho (Stockholm), Borgholm (Øland), Upper House (Gøteborg) og PM & Vänner i Växjø. I Danmark: Kadeau (Bornholm), Fredriksminde (Præstø), Kong Hans Kælder (København) og Hennes Kirkeby's Kro (Esbjerg). 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Tørt rugbrød kan bli til den lekreste kake
Ukens kake
Ostekake med blåbær og bunn av rugbrød

Tørt rugbrød kan bli til den lekreste kake

Har du også selvplukkete blåbær i fryseren, vet du hva du skal bake i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Tørt rugbrød kan bli til den lekreste kake
Ukens kake
Ostekake med blåbær og bunn av rugbrød

Tørt rugbrød kan bli til den lekreste kake

Har du også selvplukkete blåbær i fryseren, vet du hva du skal bake i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her