Trippel for Robert

For tredje år på rad kan Robert Lie smykke seg med tittelen Norges beste vinkelner. I tillegg er han regjerende nordisk mester. En unik bragd for en som bare har tre års konkurranseerfaring.
Redaksjonen
19 April 2005 - 15:24

Årets NM for vinkelnere fant sted 16. april i Stavanger. Her møttes seks av landets dyktigste vinkelnere til dyst. Etter semifinalen var Ørjan Lundmark fra Svengårds, Bodø, Jens Blom fra Bølgen & Moi Briskeby og Robert Lie fra Oscarsgate, begge Oslo, klare for finalen som blant annet besto av en blindsmaking.

Den ble gjennomført med én og én på scenen og det skulle straks utpeke seg en vinner. Remi Madsen som har overvært over 20 vinkelnerkonkuranser over hele verden gjennom de siste 12 årene var overveldet: "Dette er den råeste blindsmakingen jeg noen gang har sett". Ken Engebretsen, president i Den Norske Vinkelnerforening er ikke i tvil: "Den mannen kan bli verdensmester."

Robert Lie fra Restaurant Oscarsgate smakte seg gjennom tre viner og traff samtlige både når det gjaldt drue, land, område og årgang. Dessuten tok han fire av fem brennevinssorter. Noe som er helt unikt.

Årets NM for vinkelnere var uttaking til Nordisk mesterskap på Island i november i år og til VM i Barcelona i 2007. VM er avholdt siden 1969 og er sterkt dominert av de latinske landene med følgende titler Frankrike 6, Italia 3, Tyskland 1 og Japan 1. Norge har satt seg mål å bli det første Nordiske landet med en verdensmester for vinkelnere. Og alle håper at det blir Robert Lie, om ikke i 2007, så i alle fall i 2010.

Verdens første landslag for vinkelnere er opprettet i Norge med tanke på å trene opp vinkelnerne, og den tredoble norgesmesteren har en selvfølgelig plass på dette laget. Det har også Ørjan Lundmark som kom på andreplass og Jens Blom på tredje. Siden Robert Lie er regjerende nordisk mester, er det Lundmark og Blom som representerer Norge i nordisk.

Dommerpanelet besto av Arne Ronold MW, Remi Madsen, Hotel Continental, Ole Martin Alfsen, Gastronomisk Institutt og Mia Mortensson, visepresident svenske sommelierforeningen. Og tidligere vinkelnerpresident Remi Madsen er ikke bare imponert over norgesmesteren, men også over gjennomføringen av selve mesterskapet som var var perfekt.

Ansvarlig for NM har vært Ken Engebretsen, Knut-Espen Misje og Dan Lystad som har lagt ned en meget godt stykke forarbeid, både med tanke på den tekniske og praktiske gjennomføringen av mesterskapet. Kun værguden var imot arrangøren. Når det er fint vær i Stavanger, er det ikke så lett å trekke publikum innomdørs. Likevel er det all grunn til å konkludere med at årets NM er det beste foreningen har gjennomført.

Hovedsponsor for NM var i år Moët Hennessy Norge med Antinori som delsponsor.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge
+
Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge

Denne økologiske rødvinen finnes dessuten i så å si alle polutsalg – og det til en veldig gunstig pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her