Trippel for Robert

For tredje år på rad kan Robert Lie smykke seg med tittelen Norges beste vinkelner. I tillegg er han regjerende nordisk mester. En unik bragd for en som bare har tre års konkurranseerfaring.

Årets NM for vinkelnere fant sted 16. april i Stavanger. Her møttes seks av landets dyktigste vinkelnere til dyst. Etter semifinalen var Ørjan Lundmark fra Svengårds, Bodø, Jens Blom fra Bølgen & Moi Briskeby og Robert Lie fra Oscarsgate, begge Oslo, klare for finalen som blant annet besto av en blindsmaking.

Den ble gjennomført med én og én på scenen og det skulle straks utpeke seg en vinner. Remi Madsen som har overvært over 20 vinkelnerkonkuranser over hele verden gjennom de siste 12 årene var overveldet: "Dette er den råeste blindsmakingen jeg noen gang har sett". Ken Engebretsen, president i Den Norske Vinkelnerforening er ikke i tvil: "Den mannen kan bli verdensmester."

Robert Lie fra Restaurant Oscarsgate smakte seg gjennom tre viner og traff samtlige både når det gjaldt drue, land, område og årgang. Dessuten tok han fire av fem brennevinssorter. Noe som er helt unikt.

Årets NM for vinkelnere var uttaking til Nordisk mesterskap på Island i november i år og til VM i Barcelona i 2007. VM er avholdt siden 1969 og er sterkt dominert av de latinske landene med følgende titler Frankrike 6, Italia 3, Tyskland 1 og Japan 1. Norge har satt seg mål å bli det første Nordiske landet med en verdensmester for vinkelnere. Og alle håper at det blir Robert Lie, om ikke i 2007, så i alle fall i 2010.

Verdens første landslag for vinkelnere er opprettet i Norge med tanke på å trene opp vinkelnerne, og den tredoble norgesmesteren har en selvfølgelig plass på dette laget. Det har også Ørjan Lundmark som kom på andreplass og Jens Blom på tredje. Siden Robert Lie er regjerende nordisk mester, er det Lundmark og Blom som representerer Norge i nordisk.

Dommerpanelet besto av Arne Ronold MW, Remi Madsen, Hotel Continental, Ole Martin Alfsen, Gastronomisk Institutt og Mia Mortensson, visepresident svenske sommelierforeningen. Og tidligere vinkelnerpresident Remi Madsen er ikke bare imponert over norgesmesteren, men også over gjennomføringen av selve mesterskapet som var var perfekt.

Ansvarlig for NM har vært Ken Engebretsen, Knut-Espen Misje og Dan Lystad som har lagt ned en meget godt stykke forarbeid, både med tanke på den tekniske og praktiske gjennomføringen av mesterskapet. Kun værguden var imot arrangøren. Når det er fint vær i Stavanger, er det ikke så lett å trekke publikum innomdørs. Likevel er det all grunn til å konkludere med at årets NM er det beste foreningen har gjennomført.

Hovedsponsor for NM var i år Moët Hennessy Norge med Antinori som delsponsor.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen