TV 3 og TVNorge venter med å skåle

Tror ikke på annonsefest for alkohol på tv.
Redaksjonen
19 Oktober 2010 - 13:44

EU legger ønsker at Norge skal innføre det nye direktivet for audiovisuelle tjenester. Det betyr at kanaler som TV3, Viasat4 og Fem vil få muligheten til å sende reklame for alkoholholdige drikker til et norsk publikum.

Men verken administrerende direktør i TV3, Lasse Kokvik, eller toppsjefen i TVNorge, Harald Strømme, varsler noen stor fest dersom det nye direktivet blir gjeldende, skriver Kampanje.

- Vi har ingen kommentarer til dette før vi vet at det blir et endelig direktiv og hvilke føringer det eventuelt gir, sier Kokvik.

Det svenske mediekonsernet Modern Times Group, som driver de to kanalene TV3 og Viasat 4, opererer fra London. TV3-sjefen har liten tro på at norske tv-seere vil drukne i alkoreklame, selv om slikt blir lovlig å sende.

 - Alkoholreklame vil bare være en av mange kategorier og dessuten gir regelverket vi forholder oss til i England i dag allerede muligheten til å sende alkoholreklame. Men det er altfor tidlig å kommentere på dette før vi får et endelig direktiv, sier Kokvik.

Kokvik viser til at flere internasjonale kanaler i dag viser reklame og at det engelske OFCOM-regelverket allerede åpner for dette. Han vil ikke si hvor mye penger det kan ligge i markedet for alkoreklame, men tidligere MIO-styreleder Arne-Inge Christophersen sier han tror markedet på sikt kan utgjøre 100-200 millioner kroner.

Også TVNorges nye nisjekanaler, Max og Fem, sender fra London.

- SBS forholder seg til det regelverket som til enhver tid eksisterer. Hva som blir konsekvensen av en regelendring vil det først bli tatt stilling til når den eventuelt foreligger, sier TVNorge-sjef Harald Strømme til Kampanje.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her