UKENS DRINK: Black Velvet

Ukens drink Black Velvet

Denne klassiske drinken er perfekt for en dag som denne

Mørkt øl fra butikk eller polet som friskes opp av vin med bobler, prosecco, cava eller champagne - det du måtte ha for hånden.

Den er så enkel som en drink kan bli - bare stout  (eller porter) og vin med bobler,  og for mange sikkert utenkelig å mikse øl og vin. Men prøv, du blir overrasket over hvor godt det smaker. 

Denne drinkklassikeren ble skapt som en sørgedrink i forbindelse med dronning Victorias prinsgemal Alberts død i 1861 - derav den svarte fargen. 

Men siden mange velger å utnytte de to ingrediensenes ulike tetthet når de mikser drinken, kan du få et todelt utseende hvis du heller forsiktig og ikke rører. Du kan følge oppskriften, eller helle boblene først og deretter stouten forsiktig til slutt. 

Stout (og porter) kommer i flere utgaver, fra de sterke og søtlige til de lettere og tørrere, og sågar uten alkohol. Det samme gjelder boblevinen som kommer i en enda større bredde, men om ølet er av det sødmefylte slaget, bør vinen være knusk tørr, av typen brut nature

Den originale oppskriften tilsier 50/50 øl og vin, men her kan du eksperimentere deg fram til din favorittmiks. 

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Black Velvet

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

1 dl
Champagne

Fremgangsmåte

Denne drinken består av like mengder kald Guinness og tørr champagne.
 
Skjenk Guinness-en i et høyt glass først. Topp opp forsiktig med champagnen/musserende ved å helle den forsiktig ned langs siden av glasset mens du heller på det.
 
Du skal få to distinkte lag av mørkt øl og champagne/musserende vin.
 
Om du heller den musserende vinen først, vil ølet om det helles over baksiden på en skje, legge seg mer på toppen siden det har større tetthet. 
 
Dette er kanskje den mest berømte av alle øldrinker - les hele historien her .
 
Tips:
Du kan godt bruke annen tørr musserende vin. Her finner du champagne. 
 

Sendt inn av

Foto: Julie H. Amundsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen