UKENS DRINK: Clara - shandy på spansk

Ukens drink Clara - shandy på spansk

(nito100)

Sitronsmaken på ølet kan du tilsette selv - med hjemmelaget limonade blir øldrinken perfekt

Selv om sommertemperaturene ikke kan konkurrere med spanske tilstander, smaker denne klassikeren fra sørlige breddegrader utmerket også her nord.

Det finnes knapt en enklere drink enn clara/shandy - 50/50 øl og limonade. Men for maksimal smak må du være nøye med hva du blander. En tynn pilsner og sitronbrus er ikke spesielt sexy, men selvsagt lettvint.

Hvis du legger mer sjel i utvalget kan du få en riktig så god smaksopplevelse. En ipa eller pale ale med god og fruktig humlekarakter, og hjemmelaget limonade - med eller uten kullsyre - gir en sommerlig smak du ikke en gang opplever på sydenturen (for dere brukes som regel billigste/enkleste løsning).

Styrken på drinken avgjøres av ølkomponenten, butikkøl er aldri sterkere enn 4.7 prosent, mens (india) pale ale på polet stort sett ligger på 6-7 prosent.

Her finner du utvalget av (india) pale ale på polet

Slik lager du limonade selv

Om du ikke er klar for å lage din egen limonade, kan du selvsagt kjøpe den, noen velassorterte butikker som Coop og Meny har sine egne merker. Sitronbrus eller brus med sitronsmak som det heter, er selvsagt en mulighet, men smaken blir noe industriell og kunstig. Det finnes noen få småskalaprodusenter som jobber med ren frukt som Grimstad, og det er verd å sjekke ut.

Se våre andre oppskrifter på drinker med øl

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Clara - shandy på spansk

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Sørg for at øl, limonade og glass er avkjølt.

Fyll øl i glasset og topp med limonaden. Aller best blir det med hjemmelaget limonade, med eller uten kullsyre.

Du kan selvsagt bruke brus med sitronsmak, helst småskalabrus som den fra Grimstad, men industribrus som 7Up eller Sprite er selvsagt mulig.  

Slik lager du limonade selv

Tips: Denne drinken vil smake forskjellig etter hvilken type øl du bruker. Et lyst og lett pilsnerøl gir en mer nøytral drink, mens en ipa med tydelig sitrushumlekarakter vil backe opp sitronsmaken fra limonaden. 

Se andre drinkoppskrifter med øl

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: nito100

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen