UKENS DRINK: Denne drinken hører med på helgens førjulsfest
Ukens drink
(Bilde: mattjeacock)

Denne drinken hører med på helgens førjulsfest

Akevittklassikeren Fjellbekk er så norsk som den kan bli. Bortsett fra smaken av lime, den må fortsatt importeres.

Akevittdrinker er i vinden som aldri før. Da denne ble skapt en gang på 1960-tallet var det imidlertid ikke så vanlig. Da gikk det for det meste i pjoltere (eau-de-vie og selters). Sammenlignet med den smaken er Fjellbekken rene godteposen. 

Ved å droppe likøren blir den enda tørrere og friskere. Omtrent som en ekte fjellbekk i november.

Se en annen vri på Fjellbekk

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev     

Fjellbekk

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

 
 
0.5 stk

Fremgangsmåte

Fyll et highballglass med is og ha i akevitt, vodka og appelsinlikør. 
Klem en halv lime over og topp opp med sitronbrus. Rør rundt noen ganger med en langskaftet skje. Stikk et sugerør oppi.
 
 
Tips1:
Hvis du ønsker en tørrere drink, kan du droppe likøren.
 
Tips2:
Pynt gjerne med tørket lime og ha i strimler av limeskall i drinken. Frisk sitronverbena gir ekstra spennende smak. 
 

Sendt inn av

Foto: mattjeacock

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen