UKENS DRINK: Main dans la main

Ukens drink Main dans la main

Denne har alt en førjulsdrink trenger

Cognac, appelsin, vermut og sherry blir sammen en solid smaksbombe som skapt for desemberkos.

Drinken med det romantiske navnet Main dans la main, altså hånd i hånd, er laget av bartender Milan Petrák på Pigalle i Oslo. Navnet spiller like mye på at cognacen matcher så godt med appelsin. Og i denne drinken er det en spesiell cognac som er brukt, nemlig Bache American Oak, en nyvinning i cognacsammenheng hvor destillatet får en forholdsvis kort til i en kombinasjon av fransk eik (i 2 år) og helt ferske amerikanske fat (i 6 måneder). Det er så vellykket at denne cognacen toppet vår test av ung cognac.

De nye amerikanske eikefatene bidrar med tropiske toner og det fungerer veldig godt med appelsinbitterhet og de mer komplekse aromaene fra vermut og sherry. Nok til å sette deg i førjulsstemning.

Hvis du vil ha tips om flere slike drinker, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Main dans la Main

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

4 cl
Bache Gabrielsen American Oak

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker med is. Rist godt og server over is. Pynt med appelsinskall.

Råvare:
Bache Gabrielsen American Oak

rød vermut
fino sherry

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Forsiden akkurat nå

Winemakers dinner 5. juni, Happolati, Oslo

Årets høydepunkt for mat og vinelskere

Den 5. juni inviterer vi til et toppmøte med Alsace-produsent Zind-Humbrecht på en av Oslos hotteste restauranter, Happolati. Fem utsøkte retter følger syv ettertraktete viner, valgt ut av  en av Norges aller dyktigste vinkelnere, Simon Zimmermann. Les hele saken

Til toppen