UKENS DRINK: El Presidente

Ukens drink El Presidente

(Sanny11)

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er på hell, trengs mer smak i romdrinken.

I disse dager hvor ordet president er blitt et skjellsord, er det interessant at en slik en har gitt navn til en cocktailklassiker. Men historiene strides om hvilken cubanske president som har æren. Den mest sannsynlige er Mario García Menocal siden han var president i perioden 1913-1921 og at drinken er å finne i The Savoy Cocktail Book av Harry Craddock, som kom ut i 1930 i London. Siden dette var lenge før internett, brukte cocktailoppskrifter og -trender litt mer tid enn i dag på å spre seg.

En annen teori er Gerardo Machado. Han var president noen år senere og den som ga PanAm monopol på flyruten Florida-Havana, noe som sikkert lettet på spredningen.  

Se våre andre oppskrifter med cubansk rom

Dette er uansett en amerikanskinspirert utgave av en romdrink all den tid den har vermut og appelsinlikør samt grenadin på ingredienslisten. I denne oppskriften er det brukt Dubonnet, en veldig tradisjonsrik fransk vermut som stammer fra 1846 da den ble laget med tanke på de franske fremmedlegionærene for at de skulle få i seg den nødvendige kininen på en enklest mulig måte. 

Se våre andre oppskrifter med Dubonnet

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

El Presidente

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

1 ts
Curaçao Orange

Fremgangsmåte

Ha ingrediensene i en shaker med isbiter og rist godt. Sil over i et avkjølt cocktailglass. Server med en bit av en appelsinskive.

Råstoffer:
 

Se våre andre oppskrifter med cubansk rom

Dette er  en amerikanskinspirert utgave av en romdrink all den tid den har vermut og appelsinlikør samt grenadin på ingredienslisten. I denne oppskriften er det brukt Dubonnet, en veldig tradisjonsrik fransk vermut som stammer fra 1846 da den ble laget med tanke på de franske fremmedlegionærene for at de skulle få i seg den nødvendige kininen på en enklest mulig måte. 

Se våre andre oppskrifter med Dubonnet 

Sendt inn av

Foto: Sanny11

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen