Ukens drink
Med denne kan du forberede deg til noe det beste med jul, nemlig de nye filmene

Med denne kan du forberede deg til noe det beste med jul, nemlig de nye filmene

Selv om du må vente til neste år med et gjensyn av Pirates of the Carrribean, kan drinken nytes allerede denne julen. Dette er slik vi lager den på The Thief.
02 Desember 2016 - 14:00

Noe jeg elsker med julen foruten all den gode maten, er at det er også er høysesong for nye filmer på kino. 

Derfor tenkte jeg å gi en liten introduksjon til vår cocktailmeny The Movie List.

Dette er en cocktailmeny inspirert av 13 kjente filmer fra det siste århundre. Drinkene er spesiellt laget for å hedre de ulike filmene med bruk av ingredienser og serveringsmetode.

Les mer om hvordan denne menyen er blitt til

Siden vi er i julebordstiden, tenkte jeg at det er bra å starte med en litt oppkvikkende drink ettersom det er lange middager og sene netter for mange i disse tider. Og siden Irish Coffee og Espresso Martini er særdeles populære denne tiden, velger jeg en drink som også inneholder kaffe – Pirates of the Carribean.

Det er en god oppvarming både til julen og ikke minst til neste Pirates of the Carribean - den sjette i rekken - som kommer i mai neste år. Dead men tell no tales er tittelen. Hvis du ikke kan vente så lenge på et gjensyn med Johnny Depp, er han akkurat nå å se i Fabeldyr og hvor de er å finne. 

Dette er en annen av The Thiefs populære drinker

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev   

Pirates of the Carribean

Pirates of the Carribean
Ingredienser

2 cl Jose Cuervo Platino Tequila
2 cl Del Maguey Vida Mezcal
3 cl Cold Joe cold brew coffee
2 cl Kalani coconut liqueur
1,5 cl tonic reduction*
2 barskjeer Branca Menta

Fremgangsmåte

Tonic reduksjon lages ved å redusere 1 liter Schweppes Tonic med 1 kg sukker.

Ha ingrediensene i et røreglass med isbiter. Rør i 30 sekunder. Hell over i et rocksglass med én stor isbit. 

Tips1:
Mezcal kan være vanskelig å oppdrive til tider. Får du ikke tak i Del Maguey, kan du bruke, Koch, Agave Cortez eller Illegal som alle er gode mezcalprodusenter i salg i Norge.

Tips2:
Cold Joe er lokalisert i Oslo. Men de fleste byer har kaffesteder som lager kaldbryggskaffe. 

 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Genial restemat: Verdens enkleste tapas som kan varieres i det uendelige
Dagens rett
Grillet brød med tomat og hvitløk som i Spania

Genial restemat: Verdens enkleste tapas som kan varieres i det uendelige

Ekte fattigmannskost blir til den lekreste delikatesse med små grep. For denne tapasretten stammer fra en urgammel tradisjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå når tomatene blir stadig bedre, la dem spille hovedrollen som i denne salaten
Dagens rett

Nå når tomatene blir stadig bedre, la dem spille hovedrollen som i denne salaten

Midtukemiddagen kan fint være av det lette slaget, og når den er så fargerik som her, tilfredsstilles også andre sanser enn smaksløkene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Genial restemat: Verdens enkleste tapas som kan varieres i det uendelige
Dagens rett
Grillet brød med tomat og hvitløk som i Spania

Genial restemat: Verdens enkleste tapas som kan varieres i det uendelige

Ekte fattigmannskost blir til den lekreste delikatesse med små grep. For denne tapasretten stammer fra en urgammel tradisjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her