Ukens drink

Meir spritz

Denne rosa spritzen kan bli en ny favortt
Foto: (bbbrrn)

Denne rosa spritzen kan bli en ny favortt

Den kommer dessuten til å omvende alle som sier at de ikke liker akevitt.
Aase E. Jacobsen
10 Juli 2020 - 13:00

Her er det nemlig rosa akevitt som er den smaksgivende ingrediensen. Om du synes rosa akevitt høres snodig ut, er det en helt ny kategori, på samme måte som rosa gin. Som den har mye til felles med: Fargen, sitrusfriskheten og den lille restsødmen, og noen av krydderne som koriander og einerbær. Resten er forskjellig, for som i alle akevitter er karve sentral, men også stjerneanis og paradiskorn. Og på toppen av det bidrar bergamott og furukongle.

Det har gitt en krydret og blomsterpreget akevitt med fin skogkarakter som erstatter eksempelvis Aperol i en spritz veldig godt. Spesielt om du liker en tørrere drink. Hvilken type topping du bruker, vil også avgjøre hvor tørr drinken blir. Prosecco er så å si alltid søtere enn både musserende vin og champagne, og rosa champagne er ofte søtere enn den hvite. Kombucha derimot er knusktørr, og gir en drink med lavere alkohol enn musserende vin. Da kan det hende du ønsker å justere smaken med litt sukkerlake - eller mer av rabarbrasirupen.  

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Meir spritz drinkoppskrift

Meir spritz drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha akevitt, rabarbrasirup og sitronsaft i et stort vinglass med isbiter. Rør rundt og topp med ønsket type bobler. Pynt med en bit grapefrukt.

Slik lager du rabarbrasirup

Tips:
For ekstra smak på rabarbrasirupen, 
tilsett også en liten ts med karve under kokingen. 

Tips:
Sjekk innholdet av sukker om du bruker prosecco, hvit eller rosa champagne. Kombucha gir en drink med lavere alkohol enn musserende vin, og enda tørrere. Det kan hende du ønsker å justere smaken med litt sukkerlake.  

Råvare:
Meir Pink Aquavit

Kanskje du har lyst på en Aperol Spritz 

Eller en Moscato spritz

Her finner du Nordic Peach Spritz

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Rebel Spirits

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Innlandet slår seg sammen som Matfylket

Stadig flere regioner samarbeider og slår seg sammen for å løfte sine spesialiteter innen lokalmat, landbruk og reiseliv. Matfylket Innlandet er den nyeste av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her