UKENS DRINK: Mistress

Ukens drink Mistress

(Julie H. Amundsen)

Kickstart nyttårsfeiringen med denne knallrøde drinken

Den fruktige smaken gjør denne champagnecocktailen ekstra leskende. Den kan godt lages med andre typer musserende, men velg en ganske tørr versjon for maks eleganse.

Det er David Jancura, barsjefen på Krongods, cocktailbaren i underetasjen på Nedre Foss Gård, som har laget denne herlig forfriskende champagnecocktailen for oss.

Barsjef på Krongods, David Jancura. Foto: Julie H. Amundsen

Kombinasjonen av Chambord - den unike franske bringebær- og bjørnebærlikøren - med syrlig tranebærjuice, vodka og musserende vin, er ikke bare forfriskende men også svært elegant. Som gir en topp start for den store kvelden. 

Se hvilke andre drinker du kan lage med denne likøren

Siden drinken inneholder en ganske søt likør, lønner det seg å velge en helt tørr boblevin av typen extra brut eller brut nature, om du vil ha en tørrere og mer elegant drink. Prosecco er ofte ganske søt, så være oppmerksom på dette når du skal velge «blandevann». Men for all del, bruk det du har av boblevin, for det er de andre ingrediensene som gjør denne drinken. 

Siden Chambord kun finnes i 13 polutsalg, og det er kort tid til nyttårsaften, kan du bruke en annen type bærlikør om Chambord ikke står i barskapet allerede. Creme de Cassis - solbærlikør - finnes i mange polutsalg - men gir en litt annen og mer intens smak enn Chambord.  

Her kan du se hvilken drink David foreslo til julekosen

Se våre andre oppskrifter på drinker med musserende vin

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Mistress

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

2 cl
3 cl
Chambord

Fremgangsmåte

Ha ingrediensene utenom boblevinen i et røreglass med is. Etter å ha rørt i 20 sekunder, helles drinken i et champagneglass og toppes med boblevin (cava, prosecco eller champagne) etter ønske.

Pynt med appelsinskall.

Tips:
En helt tørr boblevin av typen extra brut eller brut nature gir en tørrere og mer elegant drink. Prosecco er ofte ganske søt, så være oppmerksom på dette når du skal velge boblevin. 

Tips:
Om du ikke får tak i Chambord, kan du bruke en annen type bærlikør. Creme de Cassis - solbærlikør - finnes i mange polutsalg - men gir en litt annen og mer intens smak enn Chambord. 

Her kan du se hvilken drink David foreslo til julekosen

Se våre andre oppskrifter på drinker med musserende vin

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Julie H. Amundsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen