Ukens drink
Ferdigmiksete drinker er kommet for å bli. Disse er så nær det du får i en bar, som mulig
Foto: (Julie H. Amundsen)

Ferdigmiksete drinker er kommet for å bli. Disse er så nær det du får i en bar, som mulig

Prøv en av disse ferdigdrinkene og bli overrasket. Nå du ikke orker å mikse selv eller når du trenger et hendig format for utendørsfesten.
Aase E. Jacobsen
07 August 2020 - 14:00
 

Bareksten Gin Spritz by 7F er laget av Stig Barekstens premierte gin og bitter som er blandet med sukker og sitron og så tilsatt kullsyre, under nøye overvåking av ginmesteren og den tidligere bartenderen selv.

Den har bare 5,5 prosent alkohol og er klar til å nytes – uten isbiter. Det er praktisk om festen finner sted ute. Men om du ikke liker å drikke av boksen, kan den selvsagt nytes fra glass som enhver annen spritz.

Her finner du oppskrifter på ulike spritz-drinker

 

Den er i det tørrere og mer seriøse hjørnet, så om du er blant dem som liker drinken litt mindre bitter, er Lervig Yuzu Gin'n'Tonic tingen. Yuzusmaken gir den en litt annen type gin-tonic-karakter og selv om den rent teknisk sett har mindre sukker enn Barekstens utgave, oppleves den søtere. Begge disse drinkene finnes i basis, i henholdsvis 180 og 313 polutsalg.

Det danske kultdestilleriet Empirical Spirits har to ferdigmikset drinker for salg på polet som riktignok må bestilles, men som er vel verd å vente på, for dette er både eksperimentelt, forseggjort og svært velsmakende. Likevel er både Empirical Spirit Can 01 og Empirical Spirit Can 02 mer som alternativer til vin enn som cocktails i klassisk forstand.

 
 

Alkoholen kommer fra rødbeter som er gjæret med belgisk saison-gjær og deretter destillert. Den første boksen inneholder er tilsmakt med kaldbrygget milk oolong-te, saft og destillat av stikkelsbær, te av ristet bjørk samt destillat av granskudd og grapefrukt.

Det har gitt en sammensatt aroma med innslag av litt sevje og brent tre. Den byr på god fruktighet og friskhet samt fin tørrhet fra te-tanninene. Et spennende følge til fermentert og ikke for sterk mat og et alternativ til smaksrik hvitvin.

Den andre boksen har fått smak av skyggekirsebær, solbærskudd, valnøttre og furukongleskudd. Det har gitt en helt annen stil, med fint preg av kirsebærsødme og god mykhet. En veldig kul og smaksrik ikke helt tørr, men likevel frisk ferdigdrink som kan erstatte en lettere rødvin til alt fra pasta, lam, vegetar og ost.

Ingen av dem er tilsatt sukker, så sødmen du føler særlig i den rosa boksen er helt naturlig. Den har dessuten litt mindre alkohol enn den andre.

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Server noe skikkelig snadder i kveld - ferske vårruller
Dagens rett
Ferske vårruller med ytrefilet av svin

Server noe skikkelig snadder i kveld - ferske vårruller

Ferske vårruller bør stå oftere på menyen også på en mandag. Det er veldig lett å lage og ikke minst variere etter hva du har for hånden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her