Ukens kake
iStock_19220050_LARGE

Alle elsker denne desserten

Sjokolademousse er noe av det beste som finnes etter en sommerlig middag eller til kaffen. Det er enklere enn du tror.

 

 

 

 

 

 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Mousse au chocolat

Antall porsjoner

6-8

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1.5 dl
160 g
mykt, usaltetsmør

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og sukker sammen i en glassbolle til de danner et bånd som langsomt forsvinner når det renner tilbake i bollen. Pisk inn appelsinlikøren. Sett bollen over et vannbad (kaserolle med sydende vann) og fortsett å piske i 3 - 4 minutter, til blandingen skummer. Pisk smeten over et tilsvarende vannbad med kaldt vann i 3-4 min, til blandingen er kjølig og danner bånd igjen. Smeten skal ha samme konsistens som majones.
 
Smelt sjokoladen sammen med kaffen i en bolle over vannbadet. Ta den av varmen og rør inn romstemperert smør litt ad gangen, slik at du får en glatt krem. Vend sjokoladen inn i eggesmeten.
 
Pisk eggehvitene og saltet til det danner myke topper. Dryss over sukkeret og pisk til stive topper. Rør inn en fjerdedel av eggehvitene inn i sjokoladeblandingen, skjær så inn resten forsiktig. Hell moussen over i dessertskåler eller petits pots.
 
Avkjøles i minst to timer. Servér med krem smaksatt med cognac og sukker.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Her er det historie i hver dråpe vin

De vulkanske øyene nord for Sicilia er ikke bare en del av Unesco-arven, men også blant de mest eksotiske adressene for vinproduksjon i Europa. Castellaro er eneste produsent på Lipari og tar ansvaret den unike beliggenheten medfører svært seriøst. Les hele saken

Til toppen