UKENS KAKE: Alle liker krokan, men ikke alltid som iskrem. Gå derfor for denne kaken til neste selskap

Ukens kake Marengskake med krem, karamell og krokan

(ola_p)

Alle liker krokan, men ikke alltid som iskrem. Gå derfor for denne kaken til neste selskap

Lager du marengskake får du brukt både eggehviter og -plommer.  Dermed går ikke noe til spille samtidig som hver munnfull blir en sann fryd.

Foto: ola_p

Når du lager krokaniskrem bruker du bare eggeplommer. Med marengs er det motsatt. Det går imidlertid med en del egg til disse marengsbunnene, men altså bare eggehvitene. Plommene blir derfor til overs. I denne oppskriften kan du bruke eggeplommene til vaniljekremen og til karamellsausen. Og skulle det ikke gå opp, er det bare å justere mengden vaniljekrem etter hvor mange eggeplommer du har igjen. Det gjør du enkelt ved å justere antall porsjoner du lager.

Se våre andre oppskrifter med marengs

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Marengskake med krem, karamell og krokan

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

5 dl
Vaniljekrem:
Karamellsaus:
100 g
2.5 dl
Krokan:
1 ss
1 stk
Pynt:
stk
tørket eller frisk frukt

Fremgangsmåte

Marengsbunn:
Finn frem en helt ren bolle. Pisk eggehviter stive. Tilsett eddik, sukker og maisenna og pisk videre til du får en blank og stiv marengs.

Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut marengsen i tre sirkler på ca 22 cm. Stek bunnene i ovnen ved 150 grader i 1 time.

Vaniljekrem:
Lag vaniljekrem selv eller bruk ferdig fra butikken. Pisk kremfløten stiv og vend forsiktig inn i vaniljekremen slik at den er jevnt blandet.

Karamellsaus:
Smelt og brun sukkeret i en kasserolle. Avkjøl litt, og spe med kokende melk. Pisk eggeplommene med 1 ss sukker. Avkjøl karamellmassen noe, og rør litt karamell av gangen inn i eggedosisen. Varm det opp til det tykner. Avkjøl.

Krokan:
Varm smør og honning og en klype salt i en tykkbunnet panne. Rør godt mens det varmes opp og rør inn mandlene. De skal glaseres og ikke brennes. Ha på et bakepapir for avkjøling. Bryt opp og fordel i tre boller.

Montering:
Legg en bunn på et kakefat. Fordel en tredel av kremen oppå. Dryss over en tredel av mandlene. Du kan også tilsette tørket eller frisk frukt etter smak. Gjenta med de to siste bunnene. Hell over karamellsaus på toppen.

Har du lyst på en annen kake finner du veldig mange oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: ola_p

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen