Black-Forest-Cake-000011766287_Full
Ukens kake
Black-Forest-Cake-000011766287_Full (Bilde: Lauri Patterson)

Denne klassiske kaken smaker fortsatt like godt

Denne sjokoladekaken med hvit glasur pyntet med friske moreller lever opp til navnet kveldens dronning.

Denne kaken var veldig populær på 1970- og 80-tallet hvis jeg ikke husker helt feil. I hvert fall har jeg bakt den utallige ganger og den smaker fortreffelig. Hvit glasur og mørk kakebunn er jo blitt en favoritt for yngre generasjoner gjennom oreo-kjeksen og kakene som tar utgangspunkt i den samme smaken. 

Prøv en av våre oreo-oppskrifter 

Men dette er den norske opprinnelige vrien - selv om jeg har mine tvil om den er særlig «norsk». De fleste kakeoppskrifter kommer fra helt andre steder. Det er i hvert fall Freia som i sin tid gjorde den tilgjengelig for norske kakebakere og da kan vi jo godt kalle dne et stykke Norge. Særlig når den pyntes med norske moreller eller kirsebær.

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Kveldens Dronning

Antall porsjoner

10-12

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

125 g
smør/margarin
3 stk
1 dl
Hvit sjokoladekrem
1 stk
100 g
smør/margarin
80 g
Hvit sjokoladeglasur
30 g
smør/margarin
100 g
2 ss

Fremgangsmåte

Bunn:
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn ett egg av gangen. Tilsett melken og sikt inn det tørre. Ha røren i en smurt og strødd springform (24 cm i diameter) og stek på nederste rille ved 200 °C i ca. 35 min. Avkjøl på rist, i formen.
Hvit sjokoladekrem:
Brekk opp sjokoladen og smelt den i vannbad. Pisk egg og melis luftig. Pisk deretter inn romtemperert smør før den smeltede og avkjølte sjokoladen blandes i.
Hvit sjokoladeglasur:
Brekk opp sjokoladen og smelt den i vannbad sammen med smør/margarin og vann. Tilsett melisen og rør glasuren jevn. Tilsett litt ekstra vann dersom glasuren blir for tykk eller klumpete.

Del den avkjølte kakebunnen i to og fyll med ca 3/4 av sjokoladekremen. Smør resten av sjokoladekremen i et tynt lag på utsiden av kaken, for å tette porene. Bre så den hvite sjokoladeglasuren over kaken og sett den til side for at glasuren skal stivne.

Tips:
Du kan gjøre kaken ekstra rik ved å pynte med pisket krem og revet sjokolade som på bildet. 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen