Du kan faktisk bruke Ha-På i denne oppskriften (men ikke Banos - der er bananer rett fra skallet bedre). Da sparer du mye tid og arbeid. Men det er jo veldig gøy å lage sin egen karamellsaus - eller dulce de leche (søtt av melk). Om du lager dobbel porsjon, kan du bruke det til andre ting også.
I denne kakeoppskriften brukes også dulce de leche
Og i denne prisbelønte drinken
Skaff deg ukens kake-tips som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Banan- og karamellkake
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Begynn med dulche de leche (karamellsaus):
Ta etiketten av boksen og legg den i en stor kjele med mye vann og kok i 3 timer. Pass på at boksen er dekket med vann hele tiden ellers kan den eksplodere. Dette kan gjøres dagen i før.
Tips:
Om du bruker Viking-melk blir karamellen mindre søt siden denne melken ikke er tilsatt sukker. Andre merker er gjerne tilsatt sukker og det er søt kondensert melk som er anbefalt for denne oppskriften. Men det er jo en smak- og kalorisak. Sjekk boksen for sukkermengde.
Tips:
I visse velassorterte butikker finnes det ferdig Dulche de leche å få kjøpt. Eller du kan bruke Ha-På pålegg).
Bunn:
Ha romtemperert smør og brun farin i en bolle og pisk det luftig med miksmasteren. Arbeid deretter inn de øvrige ingrediensene. Trykk ut deigen i en smurt form, gjerne firkantet ca. 20 x 20 cm, med avtagbar kant. Stek i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl den helt.
Montering:
Bre karamellsausen utover bunnen. Skrell og skjær bananene i skiver og legg dem oppå karamellsausen.
Stivpisk kremfløte, melis og vaniljesukker. Bre kremen over bananskivene. Kutt karamellene i biter og strø på rett før servering, ellers vil de gå i oppløsning av kremen. Skjær kaken i ruter.
Tips:
Du kan også rive karamellene på et rivjern om de er harde. Da blir kaken også litt mindre søt.
Lyst til å bake en annen banankake?
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Dansukker.no
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Blandy's 10 Years Old Bual
Portugal
Volum: 0.500 Pris: 339,90 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Austmann Vinland Barley Wine
Norge
Volum: 0.330 Pris: 56,90 Bestillingsutvalget -
93 Poeng
Rozès 20 Year Old Tawny
Portugal
Volum: 0.500 Pris: 389,90 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Geiranger Bryggeri Helvetesgjølet Quadrupel
Norge
Volum: 0.330 Pris: 88,90 Bestillingsutvalget