Gulrøtter har de fleste i kjøleskapet, og resten av ingrediensene er også veldig dagligdagse. Derfor er en gulrotkake alltid innen rekkevidde. Denne har fått ekstra smak av pistasjnøtter, men du kan selv velge hvilken nøttetype du vil bruke. Eller droppe det helt. Godt blir det uansett.
Eller du kan prøve en av våre andre oppskrifter på gulrotkake
Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev
Gulrotkake med pistasjenøtter
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kakedeig:
Forvarm stekeovnen til 160 C. Smør en dyp kakeform på 20 cm i diameter eller kle den med bakepapir. Eller finn fram 10-12 små muffinsformer.
Visp sammen cottage cheese, sukker og egg i en stor bakebolle. Tilsett resten av ingrediensene til kakedeigen og bland det hele godt sammen.
Hell kakerøren i den klargjorte kakeformen eller muffinsformene. La kaken steke i 45 minutter, til den er gyllen og kjennes fast å ta på. For muffins er steketiden 25 minutter.
La kaken avkjøles i formen noen minutter, ta den deretter ut av formen og la den avkjøles på rist.
Glasur:
Visp sammen ingrediensene til glasuren og bre den oppå den avkjølte kaken eller muffinsene.
Fere oppskrifter på gulrotkaker
Her finner du mange hundre oppskrifter på desserter og kaker
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif