UKENS KAKE: Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake
(Foto: Julie H. Amundsen)

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Bak den solgule blanke fasaden skjuler det seg mange spennende smaker. Og kanskje uvante, for sitron, koks, honning og ingefær er ikke det du vanligvis finner i en festkake. Men konditor Lotte Arnesen Hogefeld på Nedre Foss Gård i Oslo som har  bakt denne kaken for oss, har latt seg inspirere av både den harde vinteren vi har bak oss (hvem har ikke fylt på med honning og ingefær) og alt den gode solvarmen vi har foran oss. 

Selv om ingefær er en markant smak, er den i denne oppskriften veldig godt balansert, så selv de minste på festen vil bli begeistret. 

Se alle våre andre kakeoppskrifter med sitron

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Sitronfromasj på kokosbunn med honning og ingefær

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Kokosbunn:
100 g
160 g
Sitronfromasj:
225 g
720 g
Glasur:
250 g
150 g
140 g

Fremgangsmåte

Kokosbunn:                                                                                          
Bland melis og kokos. Pisk marengs av eggehvite og sukker. Vend inn kokos og melis.

Stek ved 180 grader i ca 10 min.

Sitronfromasj:
Kok opp sitronsaft med ingefær, smelt gelatinen i sitronsaften. Sett til side.

Pisk eggeplommer på medium hastighet, mens det pisker, koker du opp honning. Øk hastigheten på maskinen og pisk inn den varme honningen. Pisk til plommene er blitt kalde. Ta ingefæren ut av sitronen, pisk inn sitron i plommene. Bland inn sitronskall og vend inn krem som du har pisket separat.

Hell fromasjen over kakebunnen. Frys deretter kaken. Ta den ut av formen. Jevn ut kantene med en varm palett eller kniv og sett tilbake i fryseren.

Tips:
Bunnen og fromasjen kan du lage på forhånd og oppbevare i fryseren.

Glasur:
Varm opp vann, sukker, glukose. Smelt gelatinen i blandingen. Hell over sjokoladen. Varm opp fløten til rundt 60 grader og hell over sjokoladen. Tilsett farge. Kjør sammen med stavmikser. Unngå å løfte stavmikseren til overflaten. Da får du luftbobler i glasuren.  

Montering:
Ta kaken ut fra fryseren og sett på rist over en bolle slik at glasur ikke renner ned på bordet. Hell glasur over til hele kaken er dekt. Pynt med smeltet hvit sjokolade.

Tips:
Tilsett litt sitronsyre om du ønsker en ekstra syrlig glasur.

Se alle våre andre kakeoppskrifter med sitron

Lyst på en annen kake kan du velge mellom over 200 her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Julie H. Amundsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen