UKENS KAKE: Denne sjokoladekaken lager du med det du har i skapet

Ukens kake Enkel sjokoladekake

(from_my_point_of_view)

Denne sjokoladekaken lager du med det du har i skapet

Har du lyst på sjokoladekake, men ikke har mørk sjokolade i huset, fortvil ikke. Du kommer et godt stykke med kakaopulver og smør. Bare prøv denne oppskriften.

Denne oppskriften på sjokoladekake er av innsenderen kalt svensk sjokoladekake, uvisst av hvilken grunn for svenske sjokoladekakeoppskrifter er ifølge Google like varierte som norske. Men resultatet av denne oppskriften er en saftig og lettlaget kake i løpet av en liten time. Den er så å si umulig å mislykkes med.

Den kan dessuten danne grunnlag for din egen vri: om du er glad i appelsin, kan du bytte ut 1 dl av melken med 1 dl appelsinmarmelade i kakedeigen og all melken med appelsinjuice i kremen. Mango er en annen smak som passer inn i denne kaken; i så fall bytter du ut hakket mangokjøtt og mangojuice med melken på samme måte som over.

Til og med eplemos og eplemost gir en annerledes vri på sjokoladekaken. 

Fruktelementet gjør at kaken blir enda saftigere. Og spiser du ikke opp kaken med en gang, holder den fint i kjøleskap i flere dager. Forutsatt at den er godt dekket til slik at den ikke tar til seg uønskede smaker fra det andre du har i kjøleskapet. 

Se våre andre oppskrifter på sjokoladekake

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Svensk Sjokoladekake

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

2 stk
3.5 dl
1 ss
Krem
250 g
1.5 ss
4 ss

Fremgangsmåte

Visp lett sammen egg og sukker. Visp ut kakaoen i vann. Ha i blandingen. Rør om og sikt inn mel og bakepulver vekselvis med melken. Rør godt sammen til jevn masse.
 
Hell i en smurt kakeform, rund (24 cm) eller firkantet (20x20 cm). Stek  ved 175 grader i ca. 40 min. 
Avkjøl. 
 
Krem:
Rør mykt smør, melis og vaniljesukker hvitt og luftig i miksmasteren. Rør ut kakaopulveret i kaffen og tilsett i smørkremen sammen med melken. Rør til luftig og jevn krem. Ha i mer kaffe/melk hvis kremen er for tørr.
 
Ta kaken ut av formen og smør kremen på toppen og sidene. Om du ønsker, kan du dele den på langs og fylle med kakaokremen, men det er slett ikke nødvendig. 
 
Tips til ekstra smakstilsetning:

Bytt ut 1 dl av melken med 1 dl appelsinmarmelade i kakedeigen og all melken med appelsinjuice i kremen. Hakket mangokjøtt og mangojuice gjør samme nytten. Eller eplemos og eplemost.  

Sendt inn av

Foto: from_my_point_of_view

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen