Ukens kake

Granateple- og vannmelonslush

Denne slushen smaker fantastisk når det er varmt - og ellers også
Foto: (Angelafoto)

Denne slushen smaker fantastisk når det er varmt - og ellers også

Slush eller granite er veldig enkelt å lage - det tar bare den tiden det trengs i fryseren. Denne vrien har et litt eksotisk preg som gjør den ekstra god i varmen.
Aase E. Jacobsen
29 Juni 2017 - 13:00

Hemmeligheten  ved siden av granateple og vannmelon er rett og slett litt krydder som spisskummen og chilipulver. Det er smaker som passer sammen med midtøstenfavorittene granateple og vannmelon. 

Du kan også ha i litt mynteblader for ekstra forfriskende smak.

Dette er voksenversjonen

Slush er litt mer smeltet enn granite, og nytes med henholdsvis sugerør eller skje. Så hvilken versjon du går for er opp til deg.

Ved å blande graniteen med litt naturell yoghurtiskrem får du en aldeles herlig dessert. 

Og om dere bare er voksne til bords, blir graniteen ekstra god om du heller litt boblevin - tørr eller halvtørr - over. For ekstra punsj og eksotisk preg foreslår vi noen dråper Batavia Arrack. Se oppskriften nedenfor.

Granateplet stammer opprinnelig fra området mellom Iran og det nordlige India, men dyrkes nå både på den nordlige og sørlige halvkule. Derfor importeres frukten året rundt og finnes i både søte og litt surere utgaver. Det er ikke alltid så lett å se på utsiden. Det kan derfor lønne seg å spørre.

Se alt det gode du kan lage med granateplefrø

Mange strever dessuten med å få ut frøene. Et godt tips er å banke granateplet lett rundt det hele og deretter dele det i to. Dermed blir det lettere å skille frø og hinner. Pass på å få med mest mulig av saften for den er viktig når du skal lage granite eller slush. 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Granateple- og vannmelonslush

Granateple- og vannmelonslush

Fremgangsmåte

Kjør granateplefrø (3-4 granatepler) og vannmelon i en blender. Hell gjennom et dørslag for å fjerne frøene. Bland med melis, krydder og salt.

Hell blandingen i en langpanne som du får plassert i fryseren. Her bør den stå i 3-6 timer avhengig av hvor stor form og hvor kald fryseren din er. Du kan sjekke innimellom for å finne ut om den er gjennomfryst.  Skrap opp isen med en gaffel. Brus en isskje eller spiseskje for å forme kuler om du ønsker det. Men en slush eller granite skal helst være «smuldrete». 

Du kan også tilsette hakkete mynteblader like før servering. 

Tips:
Server den sammen med naturell youghurtiskrem for ekstra fyldig smak.

Tips til de voksne:
En ikke helt tørr musserende smaker fortreffelig på toppen av denne slushen. Prøv gjerne Champalou Vouvray Brut eller den søtere Massa Anarchia. God topping er ikke minst By the Dutch Batavia Arrack – en indonesisk rom som er ekstremt konsentrert og som bygger opp om den eksotiske touchen på slushen. Men vi snakker bare om ca 1 ss. 

Her finner du mange flere desserter med is

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Enda flere oppskrifter med vannmelon finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker
+
Ukens vin

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker

Alvario Palacios er mest kjent for sine Priorat-viner, men det er i det østlige Rioja at røttene finnes.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se alt det gode du kan lage av et gresskar
Guide
Oppskrifter med gresskar

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Gresskar er så mye mer enn morsomme lykter til halloween. Her finner du de beste oppskriftene, både salte og søte.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bruk hele kyllingen, del 1: Ramen er billig luksus som gir deg alt utenom vinen, den matchen fikser du selv
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Bruk hele kyllingen, del 1: Ramen er billig luksus som gir deg alt utenom vinen, den matchen fikser du selv

Mitt favorittmåltid hjemme for tredje år på rad er ramen og en amerikansk chardonnay i kjølig stil. Det er sunt og næringsrikt, og denne vinen gir den siste lille magien for at dette skal bli full pott på hyggeskalaen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fish and chips kan også være festmat
Dagens rett
Fish and chips med steinbit

Fish and chips kan også være festmat

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker
+
Ukens vin

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker

Alvario Palacios er mest kjent for sine Priorat-viner, men det er i det østlige Rioja at røttene finnes.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se alt det gode du kan lage av et gresskar
Guide
Oppskrifter med gresskar

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Gresskar er så mye mer enn morsomme lykter til halloween. Her finner du de beste oppskriftene, både salte og søte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Du har en boblende høytid i vente – få opptil 40% rabatt på eksklusive musserendesmakinger
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Du har en boblende høytid i vente – få opptil 40% rabatt på eksklusive musserendesmakinger

For å gjøre juleforberedelsene enklere for deg, har vi satt sammen en enestående pakke – jo mer du smaker, desto større rabatt får du.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter
Dagens rett
Hurtigmarinert ovnsbakt laks med couscoussalat

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter

Ok, de femten minuttene er ikke iberegnet oppvarmingen av ovnen. Men uansett er denne oppskriften kjapp som få. Og riktig så velsmakende.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik gjør du grillkyllingen sexy
Dagens rett
Grillet kylling med spinatpasta

Slik gjør du grillkyllingen sexy

Nygrillet kylling er lettvint. Det er også kyllingbryst. Du velger selv hva du bruker i denne fristende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bruk hele kyllingen, del 1: Ramen er billig luksus som gir deg alt utenom vinen, den matchen fikser du selv
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Bruk hele kyllingen, del 1: Ramen er billig luksus som gir deg alt utenom vinen, den matchen fikser du selv

Mitt favorittmåltid hjemme for tredje år på rad er ramen og en amerikansk chardonnay i kjølig stil. Det er sunt og næringsrikt, og denne vinen gir den siste lille magien for at dette skal bli full pott på hyggeskalaen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her