UKENS KAKE: Denne slushen smaker fantastisk når det er varmt - og ellers også

Ukens kake Granateple- og vannmelonslush

(Bilde: Angelafoto)

Denne slushen smaker fantastisk når det er varmt - og ellers også

Slush eller granite er veldig enkelt å lage - det tar bare den tiden det trengs i fryseren. Denne vrien har et litt eksotisk preg som gjør den ekstra god i varmen.

Hemmeligheten  ved siden av granateple og vannmelon er rett og slett litt krydder som spisskummen og chilipulver. Det er smaker som passer sammen med midtøstenfavorittene granateple og vannmelon. 

Du kan også ha i litt mynteblader for ekstra forfriskende smak.

Dette er voksenversjonen

Slush er litt mer smeltet enn granite, og nytes med henholdsvis sugerør eller skje. Så hvilken versjon du går for er opp til deg.

Ved å blande graniteen med litt naturell yoghurtiskrem får du en aldeles herlig dessert. 

Og om dere bare er voksne til bords, blir graniteen ekstra god om du heller litt boblevin - tørr eller halvtørr - over. For ekstra punsj og eksotisk preg foreslår vi noen dråper Batavia Arrack. Se oppskriften nedenfor.

Granateplet stammer opprinnelig fra området mellom Iran og det nordlige India, men dyrkes nå både på den nordlige og sørlige halvkule. Derfor importeres frukten året rundt og finnes i både søte og litt surere utgaver. Det er ikke alltid så lett å se på utsiden. Det kan derfor lønne seg å spørre.

Se alt det gode du kan lage med granateplefrø

Mange strever dessuten med å få ut frøene. Et godt tips er å banke granateplet lett rundt det hele og deretter dele det i to. Dermed blir det lettere å skille frø og hinner. Pass på å få med mest mulig av saften for den er viktig når du skal lage granite eller slush. 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Granateple- og vannmelonslush

Fremgangsmåte

Kjør granateplefrø og vannmelon i en blender. Hell gjennom et dørslag for å fjerne frøene. Bland med melis, krydder og salt.

Hell blandingen i en langpanne som du får plassert i fryseren. Her bør den stå i 3-6 timer avhengig av hvor stor form og hvor kald fryseren din er. Du kan sjekke innimellom for å finne ut om den er gjennomfryst.  Skrap opp isen med en gaffel. Brus en isskje eller spiseskje for å forme kuler om du ønsker det. Men en slush eller granite skal helst være «smuldrete». 

Du kan også tilsette hakkete mynteblader like før servering. 

Tips:
Server den sammen med naturell youghurtiskrem for ekstra fyldig smak.

Tips til de voksne:
En ikke helt tørr musserende smaker fortreffelig på toppen av denne slushen. Prøv gjerne Champalou Vouvray Brut eller den søtere Massa Anarchia. God topping er ikke minst By the Dutch Batavia Arrack – en indonesisk rom som er ekstremt konsentrert og som bygger opp om den eksotiske touchen på slushen. Men vi snakker bare om ca 1 ss. 

Her finner du mange flere desserter med is

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: Angelafoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen