Ukens kake

Granateple- og vannmelonslush

Denne slushen smaker fantastisk når det er varmt - og ellers også
Foto: (Angelafoto)

Denne slushen smaker fantastisk når det er varmt - og ellers også

Slush eller granite er veldig enkelt å lage - det tar bare den tiden det trengs i fryseren. Denne vrien har et litt eksotisk preg som gjør den ekstra god i varmen.
Aase E. Jacobsen
29 Juni 2017 - 12:00

Hemmeligheten  ved siden av granateple og vannmelon er rett og slett litt krydder som spisskummen og chilipulver. Det er smaker som passer sammen med midtøstenfavorittene granateple og vannmelon. 

Du kan også ha i litt mynteblader for ekstra forfriskende smak.

Dette er voksenversjonen

Slush er litt mer smeltet enn granite, og nytes med henholdsvis sugerør eller skje. Så hvilken versjon du går for er opp til deg.

Ved å blande graniteen med litt naturell yoghurtiskrem får du en aldeles herlig dessert. 

Og om dere bare er voksne til bords, blir graniteen ekstra god om du heller litt boblevin - tørr eller halvtørr - over. For ekstra punsj og eksotisk preg foreslår vi noen dråper Batavia Arrack. Se oppskriften nedenfor.

Granateplet stammer opprinnelig fra området mellom Iran og det nordlige India, men dyrkes nå både på den nordlige og sørlige halvkule. Derfor importeres frukten året rundt og finnes i både søte og litt surere utgaver. Det er ikke alltid så lett å se på utsiden. Det kan derfor lønne seg å spørre.

Se alt det gode du kan lage med granateplefrø

Mange strever dessuten med å få ut frøene. Et godt tips er å banke granateplet lett rundt det hele og deretter dele det i to. Dermed blir det lettere å skille frø og hinner. Pass på å få med mest mulig av saften for den er viktig når du skal lage granite eller slush. 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Granateple- og vannmelonslush

Granateple- og vannmelonslush

Fremgangsmåte

  1. Kjør granateplefrø (3-4 granatepler) og vannmelon i en blender. Hell gjennom et dørslag for å fjerne frøene. Bland med melis, krydder og salt.
  2. Hell blandingen i en langpanne som du får plassert i fryseren. Her bør den stå i 3-6 timer avhengig av hvor stor form og hvor kald fryseren din er.
  3. Du kan sjekke innimellom for å finne ut om den er gjennomfryst.  Skrap opp isen med en gaffel. Brus en isskje eller spiseskje for å forme kuler om du ønsker det. Men en slush eller granite skal helst være «smuldrete». 

Du kan også tilsette hakkete mynteblader like før servering. 

Tips:
Server den sammen med naturell youghurtiskrem for ekstra fyldig smak.

Her finner du mange flere desserter med is

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge
+
Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge

Denne økologiske rødvinen finnes dessuten i så å si alle polutsalg – og det til en veldig gunstig pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her