Ukens kake

Bananis med avokado og kokos

Det er sjelden at en dessert er så sunn (og samtidig så god) som denne
Foto: (Synøve Dreyer)

Det er sjelden at en dessert er så sunn (og samtidig så god) som denne

Ikke bare sunn, men bærekraftig også siden den kan lages med bananer som ingen lenger fristes av.
Aase E. Jacobsen
15 August 2019 - 12:00

Bananer blir ekstra fort modne i sommervarmen, og da er det fint å legge dem i fryseren før de blir overmodne. På den måten har du alltid ingrediensen til denne herlige munnfullen. Eller til smoothies.

Overmoden avocado som er blitt helt brun finnes det ikke håp for, heller ikke i denne oppskriften, men om avocadokjøttet har noen brune flekker fjerner du det før du fryser det inn. Godt moden avocado vil gi en mindre frisk grønnfarge til denne iskremen/sorbeten, men det kan kompenseres med å tilsette litt finhakket sitronmelisse i blenderen. Det løfter også friskheten noen hakk.

Liker du ikke kokossmaken, kan du bruke usøtet yoghurt i stedet, og om du ikke like valnøtter, kan du bruke pinjekjerner. De gir en mildere lett søtlig nøttesmak.

Og er ikke dette søtt nok, kan du tilsette en teskje flytende honning. 

Se våre andre oppskrifter med banan 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

 

Bananis med avokado og kokos

Bananis med avokado og kokos

Fremgangsmåte

Legg hele modne bananer og (skrelt og kuttet) avocado i fryseren. Eller velg fryst avocado fra butikken. 

Kjør fryste bananer og kokosmelk i en kraftig blender til det har fått iskrem-konsistens.

Tilsett fryst avokado og kjør blenderen videre til alt er blandet.

Pynt isen med med kokosmasse og server den umiddelbart  - enten i fire dessertskåler eller i en glassbolle.

Du kan også ha massen i en form og putte i fryseren til senere bruk.

Tips:
Om du vil friske opp fargen, kan du tilsette litt finhakket sitronmelisse i blenderen. Det løfter også friskheten i smaken noen hakk.

Liker du ikke kokossmaken, kan du bruke usøtet yoghurt i stedet, og om du ikke liker valnøtter, kan du bruke pinjekjerner. De gir en mildere lett søtlig nøttesmak.

Og er ikke dette søtt nok, kan du tilsette en teskje flytende honning. 

Se våre andre oppskrifter med banan

Her finner du mange kjølig desserter

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner
Dagens rett

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner

Den er så tradisjonsrik at ingen vet når den første gang ble laget, men at den har vært et viktig element i Middelhavskosten i hundrevis av år er hevet over enhver tvil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå sendes burgundvin over havet på seilskip

Albert Bichot er første produsent til å sende et lass med vin over Atlanteren med det første moderne seilfraktskipet for denne type gods.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

To gull til Bringebærlandet og Aga - og Soli ble Norges beste eplemost for tredje gang

I konkurransen Norges beste drikke, ble fruktvinprodusenten i Ås og sidermakeren fra Hardanger de som fikk flest toppskår.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her