UKENS KAKE: Disse julekakene er ekstra morsomme å lage

Ukens kake Rosettbakkels

(SUSANSAM)

Disse julekakene er ekstra morsomme å lage

Du trenger et rosettjern og en smultgryte. Samt en kjevle til å jage bort alle som vil prøvesmake, for til selve deigen som er veldig enkel å få til, trenger du den ikke.

Rosettbakkels er en veldig gammel form for bakst, ikke bare på våre breddegrader, men også i mye eldre kulturer. Du finner lignende kakebakst i så vel India som Malaysia. Og denne type bakst er i slekt med en myriade av andre frityrstekte varianter hvor så vel smultringer som fattigmann hører med. 

Rosettbakkels er tynnere og sprøere, og oppleves litt lettere. Et lett dryss av melis gjør dem ekstra tiltrekkende, men det er slett ikke nødvendig, for de er søte nok som de er. 

Du trenger altså et rosettjern for å få til det spesielle utseendet. Du dypper jernet i røren og stikker det ned i smultgryta. Varmen vil gjøre at deigen slipper jernet når kaken er ferdigstekt og du tar den opp med en hullsleiv. Det er altså litt tidkrevende, men veldig morsomt å bake disse julekakene.  

Se våre andre oppskrifter på julekaker 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Rosettbakkels

Antall porsjoner

30

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

1.5 dl
2 stk
0.25 ts
Til koking
1 kg

Fremgangsmåte

Rør sammen mel og melk til en jevn røre.
Ha i salt og sukker. Pisk eggene lett i røren. Vær varsom for å hindre luftbobler.
La røren hvile i ca 30 min.
 
Varm smulten. Test med skaftet på en tresleiv. Når det freser rundt skaftet, er smulten varm nok.
 
Sett rosettjernet ned i smulten, og varm det godt. Rist fettet av jernet, og dypp det i kakerøren, slik at røren står opp til øvre kant på jernet. Ikke la røren gå over kanten, ellers vil ikke kakene slippe jernet etterpå.
 
Sett jernet med røre på ned i smultgryten. Den må ikke komme nær bunnen.
Løsne kakene med en gaffel, når fargen begynner å bli gyllen. Snu deretter kakene forsiktig slik at de får jevn farge.
 
Taes opp og, og får renne av på kjøkkenpapir.
 
Tips:
Rosettjern fås med ulike mønstre, men framgangsmåten er den samme. Sjekk din nærmeste kjøkkenutstyrbutikk.
 
 

Sendt inn av

Foto: SUSANSAM

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen