UKENS KAKE: Du lager iskremen selv raskere enn det tar å dra kortet på butikken

Ukens kake Blåbæris med avocado

(Synøve Dreyer)

Du lager iskremen selv raskere enn det tar å dra kortet på butikken

Det tar ikke mange minuttene i en blender når du har fryste blåbær, banan og avocado. for hånden. Og denne oppskriften kan tilpasses etter hva du har på kjøkkenet.

Fryste bær og frukter er topp å ha for hånden når gradestokken kryper over det vi opplever som komfortsonen her til lands. For med disse kan du trylle fram de lekreste forfriskninger på et øyeblikk. 

Denne oppskriften er med banan og avocado. Deres oppgave i iskremen er å mykne og gi en kremaktig munnfølelse. Du kan godt lage iskremen med bare banan eller bare avocado eller bytte ut blåbærene med jordbær eller bringebær. Kanskje har du sågar bær igjen fra i fjor. Da er det på tide å spise dem opp nå. 

Eller du kan bruke smoothieblandingene som du får kjøpt i alle dagligvarebutikker. Bruker du søte frukter som mango, kan du kutte helt ut honning. Og har du ikke granateplesaft, kan du bruke eplemost. Her er det med andre ord duket for mange eksperimenter. 

Se våre andre oppskrifter på hjemmelaget iskrem

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Blåbæris med avocado

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

1 stk
1 stk
1 stk

Fremgangsmåte

Skrell avokado og banan og del kjøttet i biter. Kjør alt raskt sammen i en foodprosessor eller bruk en stavmikser til du får en tykk is.

Pynt med friske blåbær og server straks i glass eller porsjonsskåler.

Tips:
Du kan variere slike myke iser med frukt og bær du har hjemme. Yoghurt og kesam kan eventuelt erstatte avokado. Lag gjerne din egen vri.

Lyst til å lage en annen iskrem er oppskriftene her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen