UKENS KAKE: Bak denne flotte kaken til nyttårsfesten
Ukens kake

Bak denne flotte kaken til nyttårsfesten

Den ser fantastisk ut og er faktisk veldig lett å lykkes med. Her er oppskriften du skal gå for på årets siste dag.

Det er noe eget med lagdelte bløtkaker. De signaliserer fest umiddelbart. Men en bløtkake ser ikke nødvendigvis ut som den gjorde tidligere. Såkalte nakenkaker - kaker uten krempynt på utsiden - er veldig populære og en gyllen mulighet for den som liker å eksperimentere med farger og pynt. 

Ukens kake er inspirert av vinterblå kjølighet, men det er ingenting i veien for å satse på oransje, rødt, gult eller grønt. Eller svart for den saks skyld. Konditorfargene finnes nå i alle valører og selv om de får litt tyn for å ikke være akkurat helsefremmende, skader det ikke med noen dråper i kakepynten en gang i året. 

Vi har mange andre oppskrifter på feststemte kaker

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Frostet nakenkake

Fremgangsmåte

Kakebunner:
Sett ovnen på 175 °C. Smør tre runde former (16–20 cm i diameter). Visp smør, sukker og sirup lyst og kremaktig i en stor bolle. Tilsett ett egg om gangen. Sikt i hvetemel, maisennamel, bakepulver og salt, og tilsett melken. Rør til en jevn røre. Fordel røren i de tre formene, og stek i 35–40 minutter. 

Syltetøy:
Bland bær og gelésukkeret i en gryte, og kok i 5–10 minutter avhengig av bærtypen. Syltetøyet skal være ganske stivt. Avkjøl. 

Kremostglasur:
Visp sammen alle ingrediensene. 

Isfjell-pynt:
Kok opp vann, sirup og vann til ca. 160 °C. Tilsett blå farge. Hell sukkerlaken på et bakepapir, og la avkjøles helt. Knekk i biter. 

Montering av kaken:
Del kakebunnene på midten hvis de blir for tykke. Smør et lag med syltetøy på bunnen, men ikke helt ut i kantene. Legg bunner og syltetøy vekselvis oppå hverandre. Smør glasur over toppen av kaken, og pynt med isfjell og valgfritt strøssel.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen