UKENS KAKE: Slik lages bestemors favorittdessert
Ukens kake

Slik lages bestemors favorittdessert

Alt var bedre under krigen, synger Ole Paus. Men fruktsuppe måtte de fleste vente med til etter krigen. Og nå er denne desserten bare et vagt minne. Derfor er det på tide å reintrodusere den.

 Dessert av tørket frukt er kommet helt bort fra den moderne norske menyen. I dag forbindes sviskegrøt og fruktsuppe med den utdøende generasjonen. Men så sent som på 60-tallet var dette fast dessert minst en gang i uka i vinterhalvåret. Den gangen var frisk frukt luksus - appelsiner til jul og påske, en banan i ny og ne, i tillegg til de stadig mer skrukkete eplene. 

Med et slikt utgangspunkt er det lett å forstå at tørket frukt spilte en annen rolle enn i dag. Når det er sagt, er tilgangen på forskjellige typer tørket frukt mye større i dag enn den gang. Og en god gammeldags fruktsuppe vil føles riktig så eksotisk. 

En fruktsuppe kan dessuten serveres både kald, lun og varm. I stedet for krem kan du ha en skje iskrem oppi. 

Se andre gode oppskrifter med tørket frukt 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

God gammeldags fruktsuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Suppe
1 l
Kremtopp
1 stk
skvis av sitronen

Fremgangsmåte

Suppe:
Skyll frukten. Hvis den er veldig hard, kan du bløtlegge den en halv time. Skjær den i biter a 1x1 cm. Kok opp vannet, ha i fruktbitene og la koke lett i 10 minutter. Rør ut potetmelet i litt kaldt vann. Pisk dette inn i suppen. Kok opp og smak til med sitronsaft. Avkjøl. 
 
Kremtopp:
Pisk mascarpone eller seterrømme med sitron og vaniljesukker til en fast krem. 
 
Servering:
Kjør suppen i blender eller bruk stavmikser for helt glatt konsistens. Fordel i suppeskåler og legg en klatt med krem på toppen. Pynt gjerne med tørket blomster el. l.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Julemat Drikke til julematen

Den definitive guiden: Slik finner du passende øl til alle julens måltider

I julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av på denne tiden av året. Les hele saken

Til toppen