UKENS KAKE: Har du et glass Nutella, har du også det du trenger for en herlig kake

Ukens kake Nutellakake

(germi_p)

Har du et glass Nutella, har du også det du trenger for en herlig kake

Kanskje er det et glass som har gått ut på dato eller er i ferd med å gjøre det. Det er ingen grunn til at det skal havne i søpla, når det kan bli til en kake som dette.

Mange har nok opplevd det samme, å komme til hytta for å finne gjenlevninger fra fjorårets overoptimistiske innkjøp. Hos oss var det et glass Nutella som nylig hadde gått ut på dato og det måtte finnes en løsning for. Siden et glass inneholder 350 gram, er det nok til både kakedeig og glasur. 

Kaken er i utgangspunktet holdbar, men får garantert fart på seg når den kommer på bordet sammen med iskald melk eller kaffe.

Hvis det er Nugatti som står i skapet, baker du denne lekkerbiskenen

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Nutellakake

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

2 stk
1.5 dl
1.75 dl
50 g
250 g
Glasur:
100 g

Fremgangsmåte

Smelt smør og bland inn Nutella. Pisk egg luftig med sukkeret. Ha i eggene mens du visper slik at blandingen blir jevn. Sikt inn mel og bakepulver vekselvis med melk i deigen. Tilsett Nutella-blandingen og rør til jevnt.

Fordel i en liten smurt (eller bakepapirkledd) springform. Stek ved 175 grader i 15-20 minutter. Bruk en trepinne for å sjekke at den er gjennomstekt. Avkjøl.

Glasur:
Smør romtemperert Nutella utover toppen og sidene. 

Tips:
Du kan også fordele Nutellaen slik som på bildet før du steker kaken. 

Hvis det er Nugatti til som står i skapet baker du denne lekkerbiskenen

Her finner mange oppskrifter på deilige kaker

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: germi_p

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen