UKENS KAKE: Har du plommer du ikke får spist opp? Bak denne kaken

Ukens kake Saftig plommekake

(Bilde: iko636)

Har du plommer du ikke får spist opp? Bak denne kaken

Norske plommer er dyrisk gode, men ferskvare. Og når de mister litt av spensten, er de ikke like fristende. Det er da du skal bruke dem i en kake som denne.

Den norske plommesesongen er veldig kort, og alle er enige i at importplommene aldri kan måle seg når det kommer til smak. Men alt har en ende og når plommene i fruktfatet blir litt vel bløte, og ingen lenger spiser dem, er å bruk dem i bakst løsningen. 

Se alt du kan bruke plommer til

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Saftig plommekake

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

150 g
135 g
3 stk
1 dl
450 g

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker lyst og luftig. Rør inn ett og ett egg. Tilsett melken vekselsvis med mel iblandet bakepulver.
 
Hell røren i en smurt form, ca. 24 cm i diameter. Del plommene og ta ut steinene. Dekk formen med halve plommer og fordel dem i formen. Dryss over perlesukker.
 
Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 175 °C i 50-60 minutter. Kaken slipper kanten av formen når den er ferdig.
 
Avkjøl kaken i formen eller server den lun med pisket kremfløte til.
 
Tips: Plommene slipper litt væske etter at de har vært frosne. Skal kaken fryses kan det være lurt å dele plommene i litt mindre biter.
 
 
 

Sendt inn av

Foto: iko636

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen