UKENS KAKE: Heldig den som har bursdag denne uka
Ukens kake

Heldig den som har bursdag denne uka

For denne kaken er utrolig saftig og god. Ikke tar den lag tid å bake heller.

Det som tar tid her er glasuren som skal stå å godgjøre seg noen timer. Det kan derfor være lurt å starte med den litt før. Kaken blir dessuten aller best om den også får stå litt etter montering. 

Se våre andre oppskrifter på sjokoladekake

 Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Mokka fudge-kake

Fremgangsmåte

Glasur:
Bland sammen alle ingrediensene og pisk i et par minutter. Dekk skålen med plast og la den stå kjølig i 3-4 timer.

Kakebunn:
Pisk smør og 200 g av sukkeret lett og luftig. Skill eggeplommene fra eggehvitene og tilsett en eggeplomme om gangen i smørblandingen. Tilsett deretter smeltet sjokolade, og vend inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, pulverkaffe, melk og rømme.

Pisk eggehvitene stive, tilsett resten av sukkeret og pisk til alt er stivt. Vend forsiktig inn i kakedeigen.

Fordel røren i to godt smurte 22 cm springformer og stek ved 180 °C i ca. 30 minutter.

Montering:
Avkjøl kakene og del hver kakebunn i to lag. Fordel glasuren mellom alle lag og på toppen.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen