UKENS KAKE: Kanskje verdens enkleste bløtkake

Ukens kake Bringebær trifle

(bloodstone)

Kanskje verdens enkleste bløtkake

Denne britiske klassikeren er perfekt for å tømme fryseren for fjorårets bær. Men den kan selvsagt også lages med årets avling - når den tid kommer.

Trifle er en eldgammel britisk tradisjon. Den eldste skriftlige kilden skal være fra slutten av 1500-tallet. Gamle oppskrifter tilsier vaniljekrem, syltetøy og formkake eller sukkerbrød.

Det finnes også en lignende like gammel dessert som kalles fool - laget av vaniljekrem og syltetøy. Opprinnelsen til ordet trifle er det delte meninger om, men en av dem peker i retning noe som ikke er hva det utgir seg som. Det gir jo mening når vi kaller dette verdens enkleste  bløtkake. 

Se alle våre oppskrifter på trifle 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Bringebær trifle

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

0.75 dl

Fremgangsmåte

Tin bærene om de er fra fryseren. Bland bær, sitronskall og likør i en bolle. Pisk fløte og sukker til stiv krem.

Skjær kaken i tynne skiver som deretter deles i 2-3. Dekk bunnen av en stor glassbolle med kakestrimler. Fordel halvparten av bærmiksen og deretter halvparten av kremen over kakestrimlene.

Fortsett med et nytt lag av kakestrimler, bærmiks og krem.  Men hold av litt bærmiks til pynt.

Dekk med plast og sett i kjøleskap over natten.

Se våre oppskrifter på formkake

Tips:
Du kan godt bruke en blanding av røde bær (rips, tyttebær, bringebær eller jordbær) fra fryseren. Denne oppskriften fungerer utmerket med friske jordbær eller bringebær også.

Tips:
Om du vil ha en alkoholfri utgave, erstatter du likøren med 50/50 appelsin- og sitronsaft.

Har du lyst til å bake en annen kake finner du mange oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: bloodstone

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen