UKENS KAKE: Med denne oppskriften kan du gjøre alt du har lyst mens kaken passer seg selv

Ukens kake Lettvint marengskake

(Peter Kam)

Med denne oppskriften kan du gjøre alt du har lyst mens kaken passer seg selv

For den må ikke passes mens den står i ovnen. Når du kommer tilbake til kjøkkenet, er den ferdig og klar til å pyntes. Og smaken er himmelsk.

Når det er ferie, vil vi minimere tiden til matlaging samtidig som vi ikke firer på kravene til smak. Da passer en kake som denne lettvinte marengskaken veldig godt. 

Det eneste du må passe på er at marengsmassen blir fast og litt seig. Da må du sørge for at eggehvitene ble skikkelig stive før du tilsetter sukker, bakepulver og salt. Et tips for stive eggehviter er at både bollen og vispen er helt fettfri. 

Se våre andre oppskrifter med marengs

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Lettvint marengskake

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

0.1 ts
Pynt:

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 °C. Visp eggehvitene stive.

Bland sammen de andre ingrediensene, og tilsett eggehvitene under kontinuerlig visping.

Hell røren i en smurt og strødd springform. Sett formen i ovnen, og slå av varmen. La stå til kaken er helt avkjølt.

Ta kaken ut av formen. Smelt sjokoladen over vannbad, og pensle den over kaken.

Pisk fløten stiv, og klatt eller sprøyt den ut på kaken. Pynt med konservert frukt.

Se våre andre oppskrifter med marengs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Peter Kam

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen