UKENS KAKE: Når du har spist jordbær og fløte tilstrekkelig mange ganger, er det på tide med denne vrien

Ukens kake Mormors fløtepudding med jordbær

(Fruktno/Synøve Dreyer)

Når du har spist jordbær og fløte tilstrekkelig mange ganger, er det på tide med denne vrien

I denne retrooppskriften smelter den gode jordbærsmaken inn i den myke fløten som er stivet opp med litt gelatin. Slik smakte kanskje din barndoms sommer?

Om sommeren blir vi ekstra nostalgiske - av en eller annen grunn. Kanskje er det kombinasjonen av den uvanlige varmen og alt lyset med det enorme tilbudet av sommerlige smaker? Jordbær og fløte er en slik variant som så utrolig det enn er, gitt alle valgmulighetene vi har, fortsatt er en suksess. Men du kan gå lei. Går du for denne måten å servere fløten og jordbærene på, får du ny lyst, og så er du igang igjen.

Jordbær er ikke bare godt, de søte røde er sunne som bare det - spesielt om du får tak i økologiske/usprøytede bær 

Se alt du kan bruke jordbær til

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Mormors fløtepudding med jordbær

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

0.5 ss

Fremgangsmåte

Rens bærene og del i mindre biter og strø over sukker.

Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 7 minutter.

Pisk fløten og vaniljesukker til krem. Varm opp eplejuicen til minst 40 grader. Klem vannet av gelatinplatene og smelt dem i den varme eplejuicen.

Avkjøl og vend blandingen forsiktig inn i den piskede kremen.

Vend inn sukrede jordbær og hell blandingen i en randform.

Sett puddingen kaldt i minst 4 timer.

Løsne puddingen fra formen ved å dyppe den rask i kokende vann og hvelv den på fat. Pynt med jordbær og grønne blader.

Jordbær er ikke bare godt, de søte røde er sunne som bare det 

Se alt du kan bruke jordbær til

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Fruktno/Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen