UKENS KAKE: Slik baker du en ekstra holdbar kake

Ukens kake Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Det har vært et godt tyttebærår i år - og har du vært en av de iherdige, er det fullt lovlig å bruke av godsakene allerede nå. I denne kaken er det ikke så mye som skal til for å sette preg, for her er det så mye annet godt som bidrar.

Du kan bruke tyttebær i alle disse oppskriftene

Se våre andre oppskrifter på kaker med surmelk

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Antall porsjoner

16

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 stk
1.5 ss
Glasur:
200 g
4 dl

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker luftig. Tilsett surmelk. Bland de tørre ingrediensene og vend ned i røren. Rør inn smøret og tyttebærene. Hell røren i en langpanne med smurt og strødd bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter. Hvelv kaken på bakepapir. Avkjøl.

Glasur:
Bland osten med melis og vaniljesukker, og smør over kaken. Strø over tyttebær (de kan godt være fryste fortsatt). Skjær kaken i ruter før servering.

Tips:
I stedet for tyttebær kan du bruke tyttebærsyltetøy.

Du kan bruke tyttebær i alle disse oppskriftene

Se våre andre oppskrifter på kaker med surmelk

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen