UKENS KAKE: Slik får krumkakene nytt liv
Ukens kake
(Bilde: Dansukker)

Slik får krumkakene nytt liv

Ikke bare krumkakene, men også tyttebærene i fryseren får et nytt bruksområde.

De ligger der kanskje og tørker etter de første juledagenes gjensynsglede. Så er det ingen som fristes av krumkakene lenger. Inntil de fylles med en syrlig rosa smørkrem. 

Denne vrien på fylte krumkaker smaker selvsagt fortreffelig til kaffen eller til et glass søtvin. De er også dekorative elementer på et dessert- eller kakebord. 

Se hva annet søtt du kan bruke tyttebær til

Hvis tyttebær er for syrlig for din smak, kan du godt bruke bringebær. Det gir den samme fine rosa fargen. 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Krumkaker med tyttebærsmørkrem

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

Krumkaker
1.5 dl
Smørkrem
5 dl
100 g

Fremgangsmåte

Krumkaker:
Rør sammen smør, sukker og mel og spe med vannet til det blir en klumpefri røre. Varm krumkakejernet, smør grundig før første stekeomgang.

Legg ca. 1 ss røre i jevnet, trykk sammen og stek i 1–3 minutter avhengig av varmen. Løsne med en stekespade, og rull raskt sammen.

Smørkrem:
Visp smøret til det blir hvitt. Tilsett melis, tyttebærpulver og kremosten. Fortsett å vispe en liten stund. 

Ha kremen i en sprøytepose, og sprøyt inn i endene av krumkakene.

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Nå skal det bakes pepperkaker 

Slik lager du perfekte pepperkakehus 

Hjemmelaget konfekt og supre julegodter 

Lucia-feiring med lussekatter

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen