UKENS KAKE: Slik får krumkakene nytt liv
Ukens kake
(Bilde: Dansukker)

Slik får krumkakene nytt liv

Ikke bare krumkakene, men også tyttebærene i fryseren får et nytt bruksområde.

De ligger der kanskje og tørker etter de første juledagenes gjensynsglede. Så er det ingen som fristes av krumkakene lenger. Inntil de fylles med en syrlig rosa smørkrem. 

Denne vrien på fylte krumkaker smaker selvsagt fortreffelig til kaffen eller til et glass søtvin. De er også dekorative elementer på et dessert- eller kakebord. 

Se hva annet søtt du kan bruke tyttebær til

Hvis tyttebær er for syrlig for din smak, kan du godt bruke bringebær. Det gir den samme fine rosa fargen. 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Krumkaker med tyttebærsmørkrem

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

Krumkaker
1.5 dl
Smørkrem
5 dl
100 g

Fremgangsmåte

Krumkaker:
Rør sammen smør, sukker og mel og spe med vannet til det blir en klumpefri røre. Varm krumkakejernet, smør grundig før første stekeomgang.

 

Legg ca. 1 ss røre i jevnet, trykk sammen og stek i 1–3 minutter avhengig av varmen. Løsne med en stekespade, og rull raskt sammen.

Smørkrem:
Visp smøret til det blir hvitt. Tilsett melis, tyttebærpulver og kremosten. Fortsett å vispe en liten stund.

 

 

Ha kremen i en sprøytepose, og sprøyt inn i endene av krumkakene.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Winemakers dinner 5. juni, Happolati, Oslo

Årets høydepunkt for mat og vinelskere

Den 5. juni inviterer vi til et toppmøte med Alsace-produsent Zind-Humbrecht på en av Oslos hotteste restauranter, Happolati. Fem utsøkte retter følger syv ettertraktete viner, valgt ut av  en av Norges aller dyktigste vinkelnere, Simon Zimmermann. Les hele saken

Til toppen