UKENS KAKE: Slik har du kanskje ikke laget sitronpai før

Ukens kake Italiensk sitronpai

Slik har du kanskje ikke laget sitronpai før

Sitron gir en kake ekstra friskhet, men ofte blir slike kaker ganske søte. Denne er i en annen kategori, og en riktig god en.

Med både ricotta og mascarpone blir den fyldig, og mektig nok, men altså ikke for søt. Det passer godt i disse sukkerfattige januarukene. 

Se våre andre kakeoppskrifter med sitron

Skaff deg ukens kake-tips som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Italiensk sitronpai

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g
Fyll:
250 g
125 g
6 stk

Fremgangsmåte

Kjevle ut deigen på melet bakebord til den blir ca. 5 cm større enn en form på 25 cm i diameter. Kle formen med deigen, og la deigen henge over kanten.

Bland sammen begge ostesortene med sitronsaft og –skall, samt halvparten av sukkeret og 5 av eggeplommene.

Stivpisk eggehvitene. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre i et par minutter. Vend dette inn i osteblandingen.

Hell fyllet i formen og brett inn deigkanten over fyllet. Visp sammen den siste eggeplommen og pensle kanten med denne.

Stek i ovn på midterste rille ved 175 °C i 30 minutter. Sett paien kjølig i minst 2 timer.

Tips:
Du kan bruke cottage cheese og rømme i stedet for ricotta og mascarpone. Rørosmeieriets er ekstra gode.

Se våre andre kakeoppskrifter med sitron

Kyst til å bake en annen kake så finner du veldig mange forslag her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen