At sjokolade ikke bare er sjokolade, har nok mange fått med seg, men at denne edle råvaren må behandles med den dypeste respekt og kjærlighet, syndes det nok mot hyppig. Ikke på grunn av vrangvilje, men på grunn av kunnskap.
Det gjør Sverre Sætre noe med når han bruker en hel kokebok på å utdype egenskapene og de mange mulighetene med sjokolade samt hvilke teknikker som må til.
Sjokolade brukes nemlig ikke bare i søtsaker, men også i salt retter. I denne kokeboka får du alt servert.
Se alle finalistene i Beste norske kokebok 2019
Derfor mener juryen at denne kokeboka er en av årets beste norske:
Sjokoladeboka
Sverre Sætre, Press Forlag
Med denne boka har Sverre Sætre (og fotograf Tommy Andresen) skapt noe som trolig blir stående som et standardverk innen sin sjanger. Sjokoladeboka er visuelt svært vellykket, det er høyt nivå på det faglige innholdet og selv «folk flest» kan lykkes med å lage det Sverre byr på av drikke, bakverk, desserter, konfekt, salte retter og så videre.
Om den blir årets aller beste, avsløres den 28. november kl. 17 under prisutdelingen i Norli Bokhandel, Universitetsgata 22 i Oslo. Sett av datoen for det blir gode muligheter til å møte årets kokebokforfattere og teste ut smaksprøver.
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Skaff deg ukens kake-tips som e-post